David van Benthem
David van Benthem Nieuws 7 mei 2020

Sonos presenteert nieuwe Arc en Five speakers

Sonos heeft een opvolger voor zijn Sonos Playbar gepresenteerd. De Arc biedt ondersteuning voor Dolby Atmos en werkt alleen met een nieuwe app van Sonos. De app komt volgende maand uit.

De vernieuwing van het Amerikaanse bedrijf is lang verwacht. De voorganger van de Playbar is namelijk al uit sinds 2013. De speaker is bedoeld om onder je televisie te plaatsen. Een enkele Arc speaker kost 899 euro, terwijl de eerder verschenen Beam voor de helft over de toonbank ging.

Waar krijg je met de Sonos Arc?

Daarvoor krijg je acht woorfers en drie tweeters terug. Zo voldoet het geluid aan de Dolby Atmos-standaard, waarbij het geluid echt van alle kanten te horen is. Met een breedte van meer dan 114 centimeter, is de Arc gemaakt voor mensen met een behoorlijke tv in hun woonkamer. Handig is dat je de Arc tegen de muur kan hangen en de bassen zich dan automatisch aanpassen. Sensoren zorgen ervoor dat de bassen immers elkaar niet overstemmen.

De app biedt verschillende mogelijkheden. Zo kan je hard geluid laten dempen zodat de buren niet wakker worden als je ‘s nachts een film aan het kijken bent. Ook is het mogelijk om juist stemmen beter naar voren te laten komen in het geluid.

Muziek afspelen kan op de speakers natuurlijk ook. Dat doe je met de Sonos-app, AirPlay 2 of Spotify Connect. Handig is ook dat je de soundbar kan koppelen met Google Assistent of Alexa, maar helaas niet met Siri. De slimme speaker is te pre-orderen in matzwart of matwit en ligt vanaf 10 juni ook echt in de winkels.

Sonos Five

Niet alleen de Playbar, maar ook de Play:5 krijgt een update. Net zoals de Sonos One verandert de naam nu in Sonos Five. De woofers en tweeters blijven hetzelfde, maar de processor is sneller en er is meer werkgeheugen beschikbaar. De prijs blijft hetzelfde als bij zijn voorganger: 579 euro.

Nieuwe app

Opvallend aan al deze nieuwe speakers is dat ze alleen met de verwachte Sonos-app S2 werken. De app is vanaf 8 juni in de App Store te downloaden en ondersteunt een hogere geluidskwaliteit dan zijn voorganger.

Gebruikers van Sonos-producten die voor 2011 uitkwamen, kunnen tenslotte wel de andere app blijven gebruiken.

Ben je benieuwd naar onze review van de Sonos IKEA Symfonisk? Lees dan dit artikel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sonos presenteert nieuwe Arc en Five speakers
Sluiten