Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 4 mei 2020

Upgrade voor Sonos Playbar: krijgt die soundbar eindelijk een opvolger?

Zoals het er nu naar uitziet krijgt de Sonos Playbar eindelijk een upgrade. Er is namelijk een afbeelding verschenen van die nieuwe soundbar. De fabrikant van de populaire speakers heeft niet op de geruchten gereageerd, waardoor het dus nog niet zeker is dat dit staat te gebeuren.

De afbeelding, die je hieronder bekijken kunt, is ontdekt en geplaatst door Zatz Not Funny. De renders van de opvolger van de Sonos Playbar onthullen helaas weinig geheimen. Zo zien we de aansluitingen niet op het apparaat, waardoor we nog niet met zekerheid kunnen stellen dat er een HDMI-poort aanwezig is. Dat kan twee dingen betekenen. Of de renders zijn niet afgemaakt en laten dus nog een hoop details aan de verbeelding over of de poorten die wel aanwezig zijn, zitten op de achterkant van het apparaat.

Is dit de nieuwe Sonos Playbar? (Afbeelding: Zatz Not Funny)

Opvolger voor Sonos Playbar?

De Sonos Playbar kwam alweer zeven jaar geleden voor het eerst op de markt en sindsdien hebben we geen nieuwe versie gezien. Op dit moment is het ook nog niet zeker of de nieuwe soundbar Playbar gaat heten of misschien wel een andere naam krijgt. De website 9to5Mac meldt verder dat de Playbar-upgrade ondersteuning gaat aanbieden voor Dolby Atmos. Mocht de brede speaker voor onder de tv ook drivers hebben die naar boven gericht zijn, dan kan audio dus door de kamer verplaatst worden. Zo ontstaat virtuele surround sound.

Zatz laat verder weten dat de nieuwe Sonos Playbar in elk geval ondersteuning aanbiedt voor Apple AirPlay 2. Verder is de verwachting dat de soundbar eveneens support heeft voor Amazon Alexa en de Google Assistent. Zo kun je de bar dus prima gebruiken als onderdeel van je smarthome; apparaten aansturen, updates over weer, verkeer en nieuws aanvragen, recepten opzoeken, het is waarschijnlijk straks allemaal mogelijk. Verder werkt Sonos momenteel aan een nieuwe versie van de Play:5 en de Sub; die laatste werkt ook met de nieuwe Playbar.

Reageer op artikel:
Upgrade voor Sonos Playbar: krijgt die soundbar eindelijk een opvolger?
Sluiten