Concept: zo kan een sociaal gericht Apple Music eruitzien

De concurrentie tussen streamingdiensten voor muziek is groot. Elke aanbieder heeft zijn eigen voor- en nadelen. Daarom heeft twitteraar Drew Morris een interessant concept bedacht van nieuwe features die Apple Music een stukje beter maken.

Morris speelt hiermee in op social distancing, dat nu het nieuwe normaal is. Met Group Playlists wil Morris er onder meer voor zorgen dat je op afstand met elkaar muziek kan ontdekken. Bij elkaar op bezoek gaan is immers minder vanzelfsprekend dan normaal.

Samen luisteren op afstand

Met Listening Party kan je net zoals bij Netflix Party tegelijk met anderen content beluisteren. Zo heb je toch nog het idee:

I realized two things: social distancing makes listening to music together more difficult, and Apple Music needed a refresh. I made this concept in mind of addressing both these issues. I believe users want to understand their listening habits and they want to share their experiences, aldus Drew Morris.

Apple Music heeft recent al nieuwe features erbij gekregen. Zo kan je met bekende nummers real-time meezingen sinds iOS 13. Het idee dat de dienst binnenkort features soortgelijk aan die van Morris krijgt is zo gek nog niet. Spotify beschikt immers al over een functie om samen met vrienden een afspeellijst samen te stellen.

https://twitter.com/thedmorris/status/1261800573944442883

Het concept vraagt om een grote update voor Apple Music

Om het hele idee van Morris in uitvoering te brengen, zou Apple Music wel ingrijpende veranderingen moeten ondergaan. Nieuwe data monitoren zoals het laten zien van je luistergedrag en het bijhouden van je favoriete albums zouden hierbij noodzaak zijn.

Of Apple Music er binnen de komende maanden dus echt zo uit komt te zien, is nog maar zeer de vraag. Wel is het leuk om te zien wat de potentie van Apple Music is en hoe je muziek luisteren vanuit een app sociaal kan maken.

 

Reageer op artikel:
Concept: zo kan een sociaal gericht Apple Music eruitzien
Sluiten