Jelle van Es
Jelle van Es App Store 12 mei 2020

Slack rolt redesign voor iPhone-app langzaam uit

Slack is een populair programma die voornamelijk gebruikt wordt in werksituaties. Via het systeem is het makkelijk om overleg te hebben met collega’s in verschillende privégesprekken of in groepsgesprekken. Ook is het mogelijk om er mee te videobellen.

Zelf gebruiken we Slack ook veel. Zowel op onze MacBooks als op de iPhone. En op dat laatste platform is er nu een update gekomen. Met deze update komt er ook een kleine redesign. Het is echter zo dat je deze wellicht nog niet gelijk ziet.

Slack krijg een redesign op de iPhone

De update voor Slack is gewoon te downloaden uit de App Store, maar daarmee hoef je nog niet gelijk de veranderingen te zien. Dit redesign wordt langzaam maar zeker uitgerold. Het zou zodoende kunnen dat jij het nieuwe design al wel hebt, maar jouw collega’s nog niet. Kun je wel lekker opscheppen dat jij speciaal bent en screenshots versturen van de nieuwe omgeving. Dat redesign lijkt overigen op het design dat eerder al op Android verscheen. Hieronder een paar screenshots die het bedrijf op de App Store heeft gedeeld.

Slack
Het redesign van Slack

Met het nieuwe redesign van Slack zijn een aantal elementen toegevoegd of verbeterd. In de oude app was het volgens de maker mogelijk om de vier hoofdzaken te doen op je mobiel. Nu heb je een handige navigatiebalk onderaan de app die je wat meer overzicht geeft. Met de onderste navigatiebalk kun je makkelijk naar een Home view, je DM’s, de Mentions en You. Dat laatste is de plek waar je jouw voorkeuren aanpast. Zo kan het zo zijn dat je niet elke keer een pusbericht wilt ontvangen waneer iemand in een bepaald kanaal wat zegt. Maar kan het wel handig zijn wanneer je zo’n bericht krijgt wanneer je specifiek in het gesprek wordt genoemd. Tot slot is het zo dat je nu makkelijker je kanalen kunt rangschikken op de manier die jij wilt. Wil je meer lezen over het programma? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Slack rolt redesign voor iPhone-app langzaam uit
Sluiten