‘Productie AirPods Pro verplaatst van China naar Vietnam’

Het lijkt erop dat de productie van de AirPods Pro verplaatst is van China naar Vietnam. Dat melden diverse eigenaars van de oordoppen. Verschillende mensen op Twitter, het forum van MacRumors en een medewerker van The Verge laten weten dat op het oplaaddoosje van hun Pro-model de tekst ‘Assembled in Vietnam’ staat.

Normaliter staat er op de achterkant dat het product in China gemaakt is, maar dat lijkt nu dus niet meer het geval te zijn. Op een foto van The Verge is duidelijk te zien dat er Vietnam staat. Voor het merendeel van de producten van Apple geldt dat ze in China gemaakt worden. Maar de laatste tijd toont het bedrijf uit Cupertino ook interesse in andere landen voor het productieproces. Daarnaast zijn er her en der al investeringen gedaan, waardoor het productieproces de laatste tijd flink gediversifieerd is.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

Productie AirPods Pro is mogelijk verplaatst

Dit heeft waarschijnlijk meerdere oorzaken. Ten eerste hebben de Verenigde Staten en China het nog niet bijgelegd, waardoor zakendoen tussen beide landen nog lastig is. Daarnaast merken bedrijven wereldwijd nog de beperkingen en consequenties van de verspreiding van covid-19, waardoor nog niet alles mogelijk is. Als we nog iets verder terugkijken, dan zien we dat Apple ook al sinds 2017 van fabrieken in India gebruikmaakt. Een aantal populaire iPhones wordt al in dat land gemaakt; de afhankelijkheid van China is dus minder groot.

Het is niet vreemd dat Apple deze stap gemaakt zou hebben voor de AirPods Pro. Sinds begin dit jaar zijn er productieproblemen, omdat iedereen in China thuis zat. Daarnaast kwam in juli vorig jaar al het gerucht naar buiten dat een deel van de productie van verschillende producten naar Vietnam zou verhuizen, vanwege de handelsoorlog tussen China en de VS. Apple was hier dus al langere tijd mee bezig. The Information laat verder nog weten dat Apple deze fabrieken wil gebruiken voor de productie van de nieuwe hoofdtelefoons.

Reageer op artikel:
‘Productie AirPods Pro verplaatst van China naar Vietnam’
Sluiten