Patent voor iMessage toont mogelijkheid voor bewerken verstuurde berichten

Door: Wesley Akkerman - 4 reacties
iMessage MMS SMS RCS
(Afbeelding Apple / bewerking OMT)

Het Amerikaanse patentenbureau heeft vorige week een nieuw patent gepubliceerd van Apple waarin mogelijke functies voor iMessage in staan. Zo wordt er onder meer gesproken over de mogelijkheid berichten te bewerken die reeds verstuurd zijn via de berichtendienst.

In het patent worden features beschreven voor een ‘a messaging user interface of a message application’, die momenteel niet aanwezig zijn in iOS. Denk dan aan de mogelijkheid waarmee je berichten gemakkelijk als gelezen kunt markeren, privéberichten kunt bekijken, synchroniseren van content tussen gebruikers, buitenlandse teksten vertalen en berichten combineren in een groep. Ook worden er verbeteringen besproken voor specifieke functies die berichtendienst iMessage momenteel al aan aanbiedt.

Patent iMessage
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: USPTO)

Nieuwe functies voor iMessage?

Denk dan aan effecten voor bubbels en het volledige scherm, evenals het versturen en ontvangen van geld via Apple Pay. Eén van de meest opvallende functies is de mogelijkheid berichten te bewerken nadat ze al verstuurd zijn. Wanneer je een bericht selecteert dat je wil bewerken, dan komt er een aangepast menu omhoog waarin de optie gepresenteerd (zie afbeelding). Druk je op die optie, dan kun je het bericht bewerken. Ben je klaar, dan staat er vervolgens bij vermeld dat het bericht in kwestie bewerkt is in IMessage.

Verder lijkt het erop dat er ook een Show Edits-knop komt. Hiermee kun je mogelijk achterhalen welke veranderingen precies doorgevoerd zijn. Mocht Apple inderdaad voornemens zijn dergelijke veranderingen door te voeren, dan kan het bedrijf veel beter concurreren met andere berichtendiensten. Een aantal van die diensten bieden bijvoorbeeld de optie voor het bewerken van verstuurde berichten al aan, zoals Telegram en Slack. Wanneer en of de genoemde functies uitgerold worden, is op moment van schrijven nog onduidelijk.

Apple Insider

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  Frans

  Patent voor iMessage toont mogelijk voor bewerken verstuurde berichten

  Zou OMT de mogelijkheid hebben een gepubliceerde kop te bewerken?;-)

 • Profielfoto
  Frans

  Frans op 4 mei 2020 12:04

  Patent voor iMessage toont mogelijk voor bewerken verstuurde berichten

  Zou OMT de mogelijkheid hebben een gepubliceerde kop te bewerken?;-)

  Zou overigens mooi zijn als dat voor geplaatste reacties mogelijk was.:-)

 • Profielfoto
  SvS

  Op het heden groot gemis op Berichten: ‘Doorsturen’, ‘Reply’ en achteraf kunnen verbeteren. En natuurlijk ook Vet/Cursief/Onderstreep optie. Telegram kan het allemaal. Whatsapp de helft hiervan.

  Daarom een haat/liefde verhouding met Berichten. Haat wegens de hiergenoemde beperkingen en Liefde, omdat het als enige verstuurd kan worden met schermeffecten en duim omhoog/hartje geven, etc. En icm Apple Watch kan ik meer met Berichten dan met Telegram en/of Whatsapp.

 • Profielfoto
  Chuck

  Te laat.