Patent voor iMessage toont mogelijkheid voor bewerken verstuurde berichten

Het Amerikaanse patentenbureau heeft vorige week een nieuw patent gepubliceerd van Apple waarin mogelijke functies voor iMessage in staan. Zo wordt er onder meer gesproken over de mogelijkheid berichten te bewerken die reeds verstuurd zijn via de berichtendienst.

In het patent worden features beschreven voor een ‘a messaging user interface of a message application’, die momenteel niet aanwezig zijn in iOS. Denk dan aan de mogelijkheid waarmee je berichten gemakkelijk als gelezen kunt markeren, privéberichten kunt bekijken, synchroniseren van content tussen gebruikers, buitenlandse teksten vertalen en berichten combineren in een groep. Ook worden er verbeteringen besproken voor specifieke functies die berichtendienst iMessage momenteel al aan aanbiedt.

Patent iMessage
Klik/tap voor groter.

Nieuwe functies voor iMessage?

Denk dan aan effecten voor bubbels en het volledige scherm, evenals het versturen en ontvangen van geld via Apple Pay. Eén van de meest opvallende functies is de mogelijkheid berichten te bewerken nadat ze al verstuurd zijn. Wanneer je een bericht selecteert dat je wil bewerken, dan komt er een aangepast menu omhoog waarin de optie gepresenteerd (zie afbeelding). Druk je op die optie, dan kun je het bericht bewerken. Ben je klaar, dan staat er vervolgens bij vermeld dat het bericht in kwestie bewerkt is in IMessage.

Verder lijkt het erop dat er ook een Show Edits-knop komt. Hiermee kun je mogelijk achterhalen welke veranderingen precies doorgevoerd zijn. Mocht Apple inderdaad voornemens zijn dergelijke veranderingen door te voeren, dan kan het bedrijf veel beter concurreren met andere berichtendiensten. Een aantal van die diensten bieden bijvoorbeeld de optie voor het bewerken van verstuurde berichten al aan, zoals Telegram en Slack. Wanneer en of de genoemde functies uitgerold worden, is op moment van schrijven nog onduidelijk.

Reageer op artikel:
Patent voor iMessage toont mogelijkheid voor bewerken verstuurde berichten
Sluiten