Dit zijn de nieuwe Pride-wijzerplaten en kleurstellingen voor je Apple Watch

Apple is op dit moment hard aan het werk met een nieuwe versie van watchOS. Versie 6.2.5 zal de nodige verbeteringen met zich mee gaan brengen. Daarnaast kunnen Apple Watch gebruikers ook uitkijken naar een aantal nieuwe wijzerplaten. Net als vorig jaar komen er namelijk weer speciale Pride Watch faces.

In 2018 kwam Apple voor het eerst met speciale Pride-wijzerplaten. Sindsdien is het een jaarlijkse traditie geworden en ook dit jaar staan ze weer op de planning. In de basis is het idee hetzelfde gebleven. Opnieuw zijn de wijzerplaten geïnspireerd op de welbekend regenboogvlag.

Apple komt opnieuw met Pride-wijzerplaten

Hoewel Apple voor 2020 weer nieuwe wijzerplaten ontworpen heeft, zijn de verschillen minder groot dan tussen de 2018 en 2019 versie. De kleuren zijn iets zachter, maar verder zijn ze redelijk gelijk. Net als de versie van vorige jaar beweegt de achtergrond wanneer je deze aanraakt. Daarnaast verandert de volgorde van de kleuren wanneer je het scherm activeert.

Apple komt dit jaar niet alleen met nieuwe Pride-wijzerplaten, maar ook met Pride-kleurstellingen voor bestaande wijzerplaten. Als je gebruik maakt van Verlooptint, Cijfers, Cijfers Duo of Californië, dan kun je nu ook de voor de regenboogvlag kleuren gaan.

Nieuwe kleurstellingen voor bestaan de wijzerplaten

Zoals je kunt zien is dit een wat subtielere manier om toch voor een Pride Watch Face te gaan. Vooral de Californië wijzerplaat (links in onderstaande afbeelding) is minder heftig dan de andere Pride opties. De achtergrond blijft namelijk gewoon zwart. De kleuren van de regenboogvlag komen terug in de cijfers en streepjes.

Op dit moment zijn de Apple Watch Pride 2020 wijzerplaten al te vinden in de bèta. Iedereen die daar geen gebruik van kan maken, zal moeten wachten tot later deze maand.

Nog even geduld

Apple heeft namelijk al bekend gemaakt dat watchOS 6.2.5 in mei gaat verschijnen. Nog even geduld dus. Gelukkig hoef je de wijzerplaten niet apart binnen te halen. Zodra je naar watchOS 6.2.5 geüpdate bent, zullen ze voor je klaar staan.

Update: watchOS 6.2.5 is nu beschikbaar

Reageer op artikel:
Dit zijn de nieuwe Pride-wijzerplaten en kleurstellingen voor je Apple Watch
Sluiten