Dit zijn de nieuwe Pride-wijzerplaten en kleurstellingen voor je Apple Watch

Door: Thomas Aalderink - 7 reacties
Apple Pride Apple Watch wijzerplaat
(Afbeelding: Apple / 9to5mac)

Apple is op dit moment hard aan het werk met een nieuwe versie van watchOS. Versie 6.2.5 zal de nodige verbeteringen met zich mee gaan brengen. Daarnaast kunnen Apple Watch gebruikers ook uitkijken naar een aantal nieuwe wijzerplaten. Net als vorig jaar komen er namelijk weer speciale Pride Watch faces.

In 2018 kwam Apple voor het eerst met speciale Pride-wijzerplaten. Sindsdien is het een jaarlijkse traditie geworden en ook dit jaar staan ze weer op de planning. In de basis is het idee hetzelfde gebleven. Opnieuw zijn de wijzerplaten geïnspireerd op de welbekend regenboogvlag.

Apple komt opnieuw met Pride-wijzerplaten

Hoewel Apple voor 2020 weer nieuwe wijzerplaten ontworpen heeft, zijn de verschillen minder groot dan tussen de 2018 en 2019 versie. De kleuren zijn iets zachter, maar verder zijn ze redelijk gelijk. Net als de versie van vorige jaar beweegt de achtergrond wanneer je deze aanraakt. Daarnaast verandert de volgorde van de kleuren wanneer je het scherm activeert.

Apple komt dit jaar niet alleen met nieuwe Pride-wijzerplaten, maar ook met Pride-kleurstellingen voor bestaande wijzerplaten. Als je gebruik maakt van Verlooptint, Cijfers, Cijfers Duo of Californië, dan kun je nu ook de voor de regenboogvlag kleuren gaan.

Nieuwe kleurstellingen voor bestaan de wijzerplaten

Zoals je kunt zien is dit een wat subtielere manier om toch voor een Pride Watch Face te gaan. Vooral de Californië wijzerplaat (links in onderstaande afbeelding) is minder heftig dan de andere Pride opties. De achtergrond blijft namelijk gewoon zwart. De kleuren van de regenboogvlag komen terug in de cijfers en streepjes.

Op dit moment zijn de Apple Watch Pride 2020 wijzerplaten al te vinden in de bèta. Iedereen die daar geen gebruik van kan maken, zal moeten wachten tot later deze maand.

Nog even geduld

Apple heeft namelijk al bekend gemaakt dat watchOS 6.2.5 in mei gaat verschijnen. Nog even geduld dus. Gelukkig hoef je de wijzerplaten niet apart binnen te halen. Zodra je naar watchOS 6.2.5 geüpdate bent, zullen ze voor je klaar staan.

Update: watchOS 6.2.5 is nu beschikbaar

9to5mac

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Jorik

  6.2.5 is inmiddels beschikbaar

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Nu weer hopen op een nieuw bandje om het af te werken, tot nu toe al de Pride bandjes en zelfs het “employee only Limited Edition” bandje uit 2016 in de collectie, dus los dat deze wijzerplaten mooi zijn…zou een nieuw bandje ook weer leuk zijn.

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  Jorik op 18 mei 2020 22:47
  6.2.5 is inmiddels beschikbaar

  Idd,bedankt voor de tip.

 • Profielfoto
  AT024

  We weten nu wel wie de baas van Apple is

 • Profielfoto
  SvS

  Ik heb nu 6.2.5 op staan, maar niks van kleurverloop te vinden op CALEFORNIA en andere wijzerplaten.

 • Profielfoto
  Kotter86

  AT024 op 19 mei 2020 01:22
  We weten nu wel wie de baas van Apple is

  Ja een homo, so what?

 • Profielfoto
  Mrwhoopie

  SvS op 19 mei 2020 08:45
  Ik heb nu 6.2.5 op staan, maar niks van kleurverloop te vinden op CALEFORNIA en andere wijzerplaten.

  Ondertussen in orde?

  Een heropstart van watch is wel vereist blijkbaar.