Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Hardware 26 mei 2020

‘Nieuwe AirPods krijgen lichtsensoren voor gezondheidsmonitoring’

Als we de nieuwste geruchten mogen geloven, dan krijgen de nieuwe AirPods Ambient Light Sensors (lichtsensoren) voor gezondheidsmonitoring. Middels die sensoren kan bijvoorbeeld gecheckt worden hoe het ervoor staat met je bloedzuurstofgehalte en je hartslag.

Om welke versie van de AirPods het gaat, is op moment van schrijven nog niet duidelijk. DigiTimes meldt in elk geval dat Apple het bedrijf ASE Technology de opdracht gegeven heeft ambient light sensors te produceren. Vervolgens begint de site met speculeren. De lichtsensoren zouden namelijk voor verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan het bijhouden van de hoeveelheid stappen die je op een dag zet. Maar de bewegingen van je hoofd en je hartslag zouden ook gemakkelijk in kaart gebracht kunnen worden.

AirPods Pro in case 001
Klik/tap voor groter.

Gerucht: AirPods met lichtsensoren

Dergelijke technologie is niet nieuw. Zo kwamen we eerder al op de Samsung Galaxy S9 een soortgelijke functie tegen. In de hartslagmeter van die smartphone zit namelijk ook een lichtsensor die licht door je huid schijnt. De variatie die het oppikt in dat licht wordt vervolgens geïnterpreteerd als je hartslag, waardoor daar een schatting van gemaakt kan worden. Of deze functie daadwerkelijk naar moderne AirPods komen, valt nog te bezien. De oordoppen zijn behoorlijk compact en kunnen weinig betekenen als we kijken naar de positie in het oor.

Wat misschien wel zou kunnen is dat Apple checkt hoe het staat met het zuurstofgehalte in je bloed. Zodoende kan bijvoorbeeld nagegaan worden hoe het precies zit met de algemene fitheid van een persoon. De data kan gebruikt worden voor het ontdekken van kwalen, zoals bijvoorbeeld slaapapneu. Op dit moment doet Apple al veel meer op het gebied van gezondheid dan ooit. Zo heeft de Apple Watch Series 5 natuurlijk een ecg-scanner. Daarnaast bestaan er al maanden geruchten over extra fitnessopties voor toekomstige versie van de AirPods.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe AirPods krijgen lichtsensoren voor gezondheidsmonitoring’
Sluiten