Night
Night Nieuws 3 mei 2020

‘Nieuwe 13-inch MacBook Pro krijgt tot 4TB SSD en 32 GB Geheugen’

Er gaan veel geruchten dat Apple binnenkort met een vernieuwde kleine 13-inch MacBook Pro komt. De vernieuwingen kunnen wel eens verder gaan dan alleen een groter scherm met kleinere randen. Er wordt nu gesuggereerd dat ook de opslagcapaciteit en het geheugen flink omhoog gaan.

Er wordt gespeculeerd dat Apple binnenkort een vernieuwde 13-inch MacBook Pro zal uitbrengen. Sommige bronnen suggereren dat dit al ergens in mei zou kunnen zijn. De huidige geruchten richten zich grotendeels op het upgraden van het scherm naar 14 inch binnen dezelfde maatvoeringen – net als Apple heeft gedaan met de 16″ MacBook Pro – en het nieuwe vlinder-toetsenbord. Daar lijkt nu wat te zijn bijgekomen. Het lijkt er namelijk op dat Apple nog wat meer veranderingen aan het testen is, die we in het nieuwe model terug zouden kunnen vinden.

Meer geheugen en opslag in de komende 13-inch MacBook Pro

Twitteraar @_rogame plaatste afgelopen week een bericht dat er een nieuwe configuratie van het 2020 model van de 13-inch MacBook Pro is opgedoken. Dit model zou uitgerust zijn een Core i7-1068NG7 quad core processor. De processor draait op 2,3 GHz en in standje turbo bereikt hij tot 4,1 GHz. de processor beschikt over 4 cores en 8 threads en kan DDR4-3200, LPDDR4-3733 geheugen ondersteunen.

Ook is er in het Twitterbericht, waarop iMore ons attendeerde, sprake van dat het geteste model een werkgeheugen van 32 ​​gigabytes RAM had en als opslag beschikte over een 4 terabyte SSD.

13-inch MacBook Pro mini-led
Meer geheugen en opslag in de komende 13-inch MacBook Pro (klik/tap voor groter).

@_rogame beweerde eerder in februari ook al dat Apple een model aan het testen was met dezelfde processor en RAM en destijds een zogenaamd screenshot van de specificatieslijst bood. De processor in kwestie is er een uit Intel’s 10e generatie ‘Ice Lake’ chipreeks. Die hebben we al eerder gezien, namelijk in de MacBook Air, die afgelopen maart verscheen. Dat zou een snelheidtoename van zo’n 12% kunnen betekenen.

Dat Apple het RAM geheugen tot 32 gigabytes uitbreidbaar gaat maken, is voor een ‘Pro’ model zeker een verbetering. De bovengrens van de huidige 13-inch MacBook Pro tikt namelijk ‘slechts’ 16 gigabytes aan. Dat de vergroting van het werkgeheugen zeer aannemelijk is, lijkt voort te komen uit het feit dat de 16-inch MacBook Pro nu reeds verkrijgbaar is met maximaal 64 gigabytes.

Evenzo is het voor Apple ook mogelijk om hogere opslagcapaciteiten voor het MacBook Pro model aan te bieden. In ieder geval hoger dan de maximum van 2 TB dat momenteel de bovengrens is. Ook hier refereren we naar het 16-inch model. Deze heeft SSD-opties van 2 TB, 4 TB en 8 TB. Het lijkt dus waarschijnlijk dat het 13-inch model zal volgen met een vergelijkbaar opslagbereik.

Alle voorspellingen op een rijtje

We zetten alle voorspellingen – van onder andere door analist Ming-Chi Kuo – over de nieuwe 13-inch MacBook Pro even op een rijtje:

 • Groter scherm van 14 of 14,1 inch
  (binnen dezelfde buitenmaten, dus smallere schermranden)
 • MicroLED of MiniLED scherm
 • OLED Touch Bar
 • Nieuw toetsenbord met schaar-mechanisme
  (zoals in 2020 MacBook Air)
 • 10e Generatie Intel ‘Ice Lake’ i7 1068NG7 processor
  (op 2.3 GHz en 4.1 GHz turbo boost)
 • Geïntegreerde Intel Iris Plus Graphics
  (tot 5120×3200 pixels)
 • Geheugen: tot 32 GB RAM
 • Opslag: tot 4 TB SSD

Dat zijn natuurlijk wel de specs van het topmodel. We verwachten dat het instapmodel van de nieuwe 13-inch MacBook pro een i5 processor zal hebben, 8 GB intern geheugen en een 256 GB SSD. Die zal dan waarschijnlijk – net als het huidige model – rond de 1750 euro gaan kosten.

Reageer op artikel:
‘Nieuwe 13-inch MacBook Pro krijgt tot 4TB SSD en 32 GB Geheugen’
Sluiten