Jeroen Kraak
Jeroen Kraak App Store 18 mei 2020

Mythic Quest komt met quarantaine-aflevering opgenomen met iPhones

Mythic Quest: Raven’s Banquet is een van de pareltjes op Apple TV+. De crew maakt met een speciale quarantaine-aflevering die helemaal is opgenomen met iPhones.

Veel makers van films en series hebben op dit moment moeite met het maken van nieuwe afleveringen. Het opnemen van content gaat lastig door de quarantaine-regels die over de wereld gelden. De makers van Mythic Quest: Raven’s Banquet gaan daar met een originele manier mee om. De crew maakt een aflevering me hun iPhones. Ze filmen de serie met de telefoon op verschillende locaties.

Niets anders dan thuiswerken

De aflevering zijn geschreven door Rob McElhenney, mede-bedenker Megan Ganz en executive producer en acteur David Hornsby. Volgens McElhenney ging dit allemaal soepel en was de aflevering in een aantal dagen opgenomen: “Veel mensen moeten nog steeds wennen aan het thuiswerken. In de entertainment-industrie is het niet anders. Online vergaderingen zijn nieuw en speciaal.” Bij het opnemen was het niet anders vertelt hij aan iMore.

“We moesten de aflevering snel opnemen zonder kwaliteitsverlies. Gelukkig leven we in een tijd dat iedereen een camera in zijn broekzak heeft. Met een iPhone in combinatie met de vindingrijkheid van onze crew konden we deze unieke televisie binnen een aantal dagen opnemen. We hopen dat mensen er niet zo van genieten als wij tijdens het maken.”

Heel snel op tv

Door het snelle maken is de aflevering al gauw te zien op Apple TV+. Het nieuwe deel gaat een half uur duren en moet op 22 mei te zien zijn op het streamingplatform.

Reageer op artikel:
Mythic Quest komt met quarantaine-aflevering opgenomen met iPhones
Sluiten