Mythic Quest komt met quarantaine-aflevering opgenomen met iPhones

Door: Jeroen Kraak - 2 reacties
Apple TV+ Mythic Quest
Afbeelding: Apple

Mythic Quest: Raven’s Banquet is een van de pareltjes op Apple TV+. De crew maakt met een speciale quarantaine-aflevering die helemaal is opgenomen met iPhones.

Veel makers van films en series hebben op dit moment moeite met het maken van nieuwe afleveringen. Het opnemen van content gaat lastig door de quarantaine-regels die over de wereld gelden. De makers van Mythic Quest: Raven’s Banquet gaan daar met een originele manier mee om. De crew maakt een aflevering me hun iPhones. Ze filmen de serie met de telefoon op verschillende locaties.

Niets anders dan thuiswerken

De aflevering zijn geschreven door Rob McElhenney, mede-bedenker Megan Ganz en executive producer en acteur David Hornsby. Volgens McElhenney ging dit allemaal soepel en was de aflevering in een aantal dagen opgenomen: “Veel mensen moeten nog steeds wennen aan het thuiswerken. In de entertainment-industrie is het niet anders. Online vergaderingen zijn nieuw en speciaal.” Bij het opnemen was het niet anders vertelt hij aan iMore.

“We moesten de aflevering snel opnemen zonder kwaliteitsverlies. Gelukkig leven we in een tijd dat iedereen een camera in zijn broekzak heeft. Met een iPhone in combinatie met de vindingrijkheid van onze crew konden we deze unieke televisie binnen een aantal dagen opnemen. We hopen dat mensen er niet zo van genieten als wij tijdens het maken.”

Heel snel op tv

Door het snelle maken is de aflevering al gauw te zien op Apple TV+. Het nieuwe deel gaat een half uur duren en moet op 22 mei te zien zijn op het streamingplatform.

Reacties

2 reacties
  • Profielfoto
    Cenobyte

    Lekker irritant, De laatste aflevering van The Blacklist was half echt, half getekend met (slechte) computeranimaties. KutCorona…

  • Profielfoto
    Maarten

    Ik verwacht dat we wel meer van dit soort oplossingen gaan zien. Zo lang het verhaal goed is en de kwaliteit iets beter is dan die kut carona reclames vind ik het goede