Met MusicSmart zie je wie verantwoordelijk is voor je tunes op Apple Music

Als we iets missen op muziekstreamingdiensten zoals Apple Music, dan is dat informatie opzoeken over je muziek. Wanneer je vroeger een cd kocht, dan kreeg je daar nog wel eens een boekje bij met credits. Zo zag je wie verantwoordelijk was voor bepaalde nummers. Dat kun je nu doen met de app MusicSmart.

MusicSmart is een handige applicatie van Marcos Antonio Tanaka, de man achter de populaire app MusicHarbor. Met MusicHarbor kun je releasedata van nieuwe muziek, concerten en video’s volgen. Zijn nieuwe app staat ook in het teken van muziek en kan wederom een aanvulling zijn op wat Apple Music momenteel te bieden heeft. De nadruk ligt hier op de credits van de muziek. Met de app kun je snel achterhalen wie verantwoordelijk is voor je favoriete muziek die je beluistert via de muziekstreamingdienst van Apple.

MusicSmart
Klik/tap voor groter.

MusicSmart beschikbaar op iOS

Binnen de app kun je heel veel te weten komen. Denk dan aan een omschrijving van het nummer of album of de mensen die de nummers geschreven hebben. Je kunt tevens zien wie geassisteerd heeft bij de productie en welke muzikanten op welke instrumenten gespeeld hebben. Naast de zangers zie je ook wie achteraf de boel gemonteerd heeft. Er staan zelfs linkjes naar YouTube-video’s, zodat je de videoclip kunt bekijken. Zo kom je dus razendsnel alles te weten over je favoriete muziek en leer je misschien nog wel eens iets nieuws.

Meer informatie opzoeken over een nummer werkt als volgt. Binnen de app van Apple Music zoek je een nummer op. Vervolgens druk je op de deelknop en selecteer je MusicSmart. Vanaf dat moment presenteert de app zich in Apple Music en kun je alles lezen wat je maar wil lezen over je muziek. Naast de bovenstaande informatie tref je er ook high-res artwork en samples aan. De app is geen gratis download, maar kost je eenmalig 2,29 euro. Je kunt de app nu vinden in de App Store.

Reageer op artikel:
Met MusicSmart zie je wie verantwoordelijk is voor je tunes op Apple Music
Sluiten