Jelle van Es
Jelle van Es App Store 6 mei 2020

Microsoft lanceert Forza Street voor de iPhone en Android

Microsoft heeft gisteren de game Forza Street gelanceerd. De game is nu speelbaar op zowel je iOS-apparaat als op Android. Het is voor het eerst in lange tijd dat het bedrijf een game lanceert op het platform waar het geen eigenaar van is.

Want normaal gesproken komen games van Microsoft uit op de platformen waar het bedrijf een vinger in de pap heeft. Denk daarbij aan de Xbox One of de pc. Forza Street verscheen in eerste instantie ook op de pc, maar heeft nu dus een mobiele variant gekregen.

Speel Forza Street op je smartphone

Forza Street is een spin-off op de Forza-reeks, die tot nu toe bestonden uit games als Forza Motorsport en Forza Horizon. Dat zijn games die op het gebied van racegames echt fantastisch zijn. Deze keer gaat het om een free-to-play titel, die dus vol zit met vervelende micro-transacties, waarbij je je in een setting als Miami waant. Daar draait het voornamelijk om stijl en gezien worden. In de game is het dan ook zaak om zoveel mogelijk auto’s te scoren en deze vervolgens flink op te pimpen. Want dat doe je op de straten met je dikke bak. Hieronder alvast de trailer van de game.

De laatste keer dat we een game uit de serie kregen was in 2018. Toen verscheen Forza Horizon 4 op de Xbox One. De kans is aanwezig dat er nu een nieuw deel in ontwikkeling is voor de Xbox Series X. Deze nieuwe spelcomputer moet eind dit jaar verschijnen. En morgen brengt Microsoft een videospecial om 17 uur waarin het diverse games voor het nieuwe platform gaat tonen. Het zou kunnen dat daar dus ook een nieuwe racegame bij zit. Tot die tijd kun je je dus onderweg vermaken met Forza Street. Qua gameplay is het een titel die meer draait om de timing van wanneer je weer gas kunt geven, dan dat je heel strak stuurt en door de bochten heengaat. Iets dat dus goed past bij de smartphone. Mocht je de game op de iPhone willen spelen, dan kun je hier terecht.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Microsoft lanceert Forza Street voor de iPhone en Android
Sluiten