Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 18 mei 2020

iPad Pro gebruikers melden buitensporig batterijverbruik Magic Keyboard

Het Magic Keyboard met trackpad is een uitstekende accessoire voor je iPad Pro. Of het nu gaat om de multi-touch trackpad, het verlichte toetsenbord of de magnetische houder: het is een verrijking voor de gebruikservaring. Maar sommige gebruikers melden dat het ook een flinke impact heeft op je batterij.

Er zijn namelijk mensen die buitensporig batterijverbruik melden wanneer het Magic Keyboard is aangesloten op de iPad Pro. Batterijen lopen veel sneller leeg wanneer het toetsenbord is aangesloten, zelfs wanneer je er niets mee doet. Wat is er aan de hand?

Magic Keyboard trekt iPad Pro leeg

Amerikaanse website 9to5Mac heeft van een aantal iPad Pro gebruikers bericht gekregen over de situatie. Lezers melden zoals gezegd dat de batterij van de iPad Pro aanzienlijk minder lang meegaat wanneer het Magic Keyboard aangesloten is. Dat is in eerste instantie een vrij logisch gevolg, maar volgens deze berichten is het verschil wel heel erg groot. Batterijen lopen, als we de verhalen mogen geloven, aanzienlijk sneller leeg.

Waar het probleem exact ligt is niet bekend, al lijkt het in sommige gevallen wel om een fout in het Magic Keyboard te gaan. Zo zijn er gebruikers die melden dat de verlichting van de toetsen aan blijft staan, zelfs wanneer de iPad zelf niet in gebruik is. Mocht het licht dus uit zichzelf aanschieten, dan zal dat wel een grote factor zijn in het hele verhaal. Maar er is meer mogelijk.

Apple Magic Keyboard iPad Pro
Opstelling (klik/tap voor groter).

Geen eigen batterij

Zoals we weten is het Magic Keyboard niet voorzien van een eigen batterij. De accessoire gebruikt de Smart Connector om stroom te kunnen krijgen. Deze stroom is afkomstig van de iPad Pro batterij. Alleen wat voor een impact dat heeft, wordt door Apple zelf niet bekend gemaakt. Ondanks het feit dat het ons niet de bedoeling lijkt dat de batterij flink aangetast wordt door de accessoire, weten we ook niet wat nu echt “normaal” is in deze zin.

Alleen lijkt het ons wel sterk dat een toetsenbord, trackpad en de verlichting de accuduur zo sterk beïnvloedt.

Vervanging ontvangen van Apple

Er is dus wel degelijk iets aan de hand, alleen we weten op dit moment niet of het gaat om een probleem in de software of in de hardware. In de afgelopen weken hebben de mensen van de iPad Insight Blog het probleem al uitvoerig besproken en onderzocht. Wat het probleem exact is, werd door hun onderzoek niet bekend. Wel kregen de mensen een nieuw Magic Keyboard, waardoor het probleem aanzienlijk minder leek te zijn.

Het nieuwe Magic Keyboard trok de batterij bijvoorbeeld 11% minder leeg dan het eerste model. Het is best wel een interessant artikel om te lezen. Het is mogelijk om dat via deze link te doen.

Magic Keyboard iPad Pro
Hij zweeft! (klik/tap voor groter)

Hoe zit het bij onze iPad Pro met Magic Keyboard?

Nu zijn we op de redactie ook voorzien van een iPad Pro met Magic Keyboard. Ik heb er persoonlijk niet echt goed bij stilgestaan, maar merk wel dat ik vaker mijn iPad Pro oplaad sinds ik het Magic Keyboard gebruik. In mijn hoofd een logisch gevolg van het gebruik van de accessoire. Laat ik het zo zeggen: de batterij wordt op dit moment niet dusdanig leeggetrokken dat het opvalt.

De komende week zal ik het batterijgebruik van mijn iPad Pro (2020) goed in de gaten houden en vergelijken met “normaal” gebruik. Loop je in de tussentijd tegen dezelfde problemen aan als hierboven beschreven wordt, laat het ons dan zeker even weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
iPad Pro gebruikers melden buitensporig batterijverbruik Magic Keyboard
Sluiten