Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 27 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

macOS 10.15.5 brengt nieuwe functionaliteit voor batterijprestaties

Apple heeft macOS Catalina 10.15.5 vandaag gelanceerd. De meest recente versie van het besturingssysteem is nu te downloaden en introduceert een aantal handige nieuwe functionaliteiten.

Zo brengt de update een nieuwe functionaliteit mee om de gezondheid van je batterij zo goed mogelijk te houden. Daarbij zien we ook een nieuwe FaceTime optie verschijnen en nog meer. We duiken iets dieper in de nieuwe update.

macOS 10.15.5 brengt functionaliteit voor batterij

De batterijen die gebruikt worden in een MacBook, Lithium-ion batterijen, slijten in loop van tijd. Dat betekent dat de batterij minder lading kan vasthouden wanneer de computer steeds ouder wordt. Nu is daar in principe niet echt iets tegen te doen, maar je kan als fabrikant er wel voor zorgen dat het verouderingsproces zo langzaam mogelijk verloopt. Dat is wat Apple met zijn nieuwe functionaliteit in macOS probeert te doen.

Normaal gesproken, wanneer je ziet dat je accu 100% is opgeladen, betekent het dat je batterij tot zijn maximale capaciteit geladen is. Maar dat verandert dus in macOS 10.15.5. Die 100% betekent niet meer dat de batterij geladen is tot wat hij aan kan. Apple probeert de levensduur van de accu te maximaliseren en de 100% betekent dus dat hij geladen is tot het punt waarop dit doel te bereiken is.

Voorbeeld: je accu gaat vanaf nu het langste mee wanneer jij deze nog maar tot 80% oplaadt. Apple zorgt er in macOS 10.15.5 zelf voor dat dit gebeurt, maar laat dat niet zien. Je accu is in werkelijkheid maar 80% opgeladen, maar je MacBook toont dat hij 100% geladen is.

accu batterij Processor Throttling
Klik/tap voor groter

De nieuwe functionaliteit staat standaard aan wanneer je een nieuwe MacBook koopt met macOS 10.15.5 of wanneer je dit besturingsysteem hebt geïnstalleerd op een MacBook met Thunderbolt 3.

Nieuwe FaceTime optie en meer

macOS 10.15.5 biedt overigens nog meer. Zo worden er ook een aantal nieuwe FaceTime opties geïntroduceerd. Wanneer je met een groep in een FaceTime gesprek zit, verandert de grootte van het portret van degene die aan het praten is. Dankzij de nieuwe update is dat nu uit te schakelen. Daarbij krijg je ook meer controle over de kalibratie van het Pro Display XDR en brengt macOS 10.15.5 ook een aantal bug fixes en verbeteringen met zich mee.

De nieuwe update is nu binnen te halen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

De beste start van je weekend ✉️

Het belangrijkste Apple-nieuw, de beste tips en meer. Elke vrijdag in de OMT-nieuwsbrief.

Reageer op artikel:
macOS 10.15.5 brengt nieuwe functionaliteit voor batterijprestaties
Sluiten