Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 6 mei 2020

KPN en XS4ALL verhogen per 1 juli prijzen internetabonnementen

KPN en XS4All verhogen per 1 juli 2020 de prijzen voor internet. Beide providers hebben dit vandaag bekendgemaakt. De verhoging geldt voor bestaande klanten.

Klanten die door de verhoging hun abonnement op willen zeggen kunnen dat kosteloos doen. De aanvraag moet dan wel voor 1 juli 2020 ingediend zijn.

KPN en XS4ALL duurder vanaf 1 juli

De verhoging is bij beiden gericht op internetabonnementen en gaat vanaf 1 juli 2020 in. Zowel KPN als XS4ALL geven de inflatie als hoofdreden van de verhoging. Ook wordt de huidige situatie aangehaald als reden voor de verhoging. Doordat iedereen meer vanuit huis moet werken en minder op kantoor is, zijn er investeringen gedaan in het netwerk en zijn diensten uitgebreid.

Wat bekent het voor mij?

Wie klant is bij KPN zal gemiddeld €1,50 per maand meer gaan betalen. Het gaat dan om de klanten die al langere tijd een internetabonnement bij KPN hebben. Wie op dit moment gebruik maakt van een Hussel abonnement, die sinds oktober 2019 aangeboden worden, krijgt niet te maken met een verhoging op het gebied van internet. Wel zien deze klanten wijzigingen in de beltarieven en zenders.

KPN Telecom
klik/tap voor groter

Wie klant is bij dochterbedrijf XS4ALL zal te maken krijgen met een verhoging van €1 per maand. Ook deze wijziging gaat dus vanaf 1 juli 2020 in. Het goedkoopste basispakket is daardoor vanaf €42 per maand verkrijgbaar.

Alle klanten krijgen ter zijner tijd een brief of e-mail over de wijzigingen.

Vast bellen en zenders

Zoals gezegd zijn er ook enige wijzigingen te vinden in de beltarieven en de zenderpakketten. Bij die laatste zijn er vooral wijzigingen te vinden in de zenders van erotische aard. Daarnaast verplaatst één zender zich van het pluspakket naar het basispakket. Het gaat dan om de zender Crime & Investigation. Deze verschijnt op kanaal 44, waardoor de zender ARD naar kanaal 47 verhuist.

Het beltarief gaat zowel bij KPN als bij XS4ALL omhoog. De klanten gaan 1 cent meer betalen. Per minuut en per gesprek betalen klanten nu een bedrag van €0,15.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
KPN en XS4ALL verhogen per 1 juli prijzen internetabonnementen
Sluiten