Mark Hofman
Mark Hofman Diensten 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Joe Rogan verkast populaire podcast exclusief naar Spotify

Joe Rogan verkast zijn immens populaire podcast, The Joe Rogan Experience, exclusief naar Spotify. De streamingdienst krijgt de rechten wat ervoor zorgt dat alle afleveringen, zowel op gebied van video als op gebied van audio, alleen daar te bewonderen zijn.

Het is best apart om te zien, maar The Joe Rogan Experience was eerder helemaal niet te beluisteren via Spotify. Dat de streamingdienst de podcast als Spotify Exclusive aan trekt, zegt wat dat betreft dus veel. Niet alleen over de grootte van de podcast, maar ook zeker over de markt eromheen.

Joe Rogan verkast naar Spotify

Vanaf 1 september 2020 is The Joe Rogan Experience wereldwijd te beluisteren op Spotify. Op die datum wordt de podcast niet direct een exclusive. Wanneer dat wel het geval is lijkt nog niet duidelijk te zijn, al zal deze datum rond het einde van het jaar liggen. In een persbericht maakt Spotify duidelijk dat gebruikers niets extra’s hoeven te betalen om naar de podcast te luisteren. Al is een Spotify Premium abonnement wel vereist. Heb jij dus nog geen abonnement en wil je wel naar The Joe Rogan Experience luisteren, dan moet je daar na de zomer wel voor betalen.

Verder zal er qua content weinig veranderen volgens Spotify. Het bedrijf maakt duidelijk dat Joe Rogan zelf alle controle behoudt over zijn podcast. Daarnaast blijft zijn YouTube-kanaal ook bestaan. Wat daar precies mee gaat gebeuren is op dit moment nog niet duidelijk, maar het staat wel vast dat er geen volledige afleveringen meer te zien zullen zijn. Kans dat we kleine voorproefjes of compilaties te zien krijgen is aanwezig.

Gigantische stap voor podcast

Zowel Spotify als Joe Rogan hebben nog geen bedrag bekend gemaakt. We weten dus niet wat voor een bedrag met de deal gepaard is gegaan, al heeft The Wall Street Journal wel een idee. Er wordt een bedrag van 100 miljoen dollar gekoppeld aan de hele exclusieve deal. Mocht dat echt het geval zijn, dan is dit een gigantische stap voor podcast.

Maar ook zonder dat bedrag is het al uniek. Een van de grootste en populairste podcasts ter wereld wordt gestrikt door een platform. Dit zien we als een malle gebeuren met films en series, maar op het gebied van podcasts lijkt dit de eerste echte hele grote deal te zijn. Een eerste stap? De tijd zal het ons leren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Joe Rogan verkast populaire podcast exclusief naar Spotify
Sluiten