Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 26 mei 2020

Jailbreak-community lost irritant probleem van iOS op met SwitchConfirm

Soms lees je een artikel in de Safari-browser op iOS en voor je het weet wordt er ineens een andere app geopend omdat je ergens op tapte. Dat is een irritant probleem waar veel iOS-gebruikers tegenaan lopen. De jailbreak-community heeft daar nu iets op gevonden met SwitchConfirm.

SwitchConfirm is een jailbreak tweak gemaakt door iOS-ontwikkelaar P2kDev. De functie moet ervoor zorgen dat je niet zomaar doorgestuurd wordt naar een andere applicatie. Soms kan dat een beetje willekeurig aanvoelen, wanneer je ergens per ongeluk op gedrukt hebt. Maar met de tweak krijg je eerst een pop-up in beeld te zien die vraagt wat je wil doen. Je ziet welke app een app wil openen (bijvoorbeeld Safari die de App Store wil openen) en krijgt de opties om dat toe te staan of het niet toe te staan.

Pop-up van SwitchConfirm (Afbeelding: iDownloadblog)

Jailbreak tweaks kunnen zo simpel zijn

Je krijgt zelfs de url te zien die verantwoordelijk is voor de omleiding. De pop-up biedt dus best wat info en mogelijkheden aan, terwijl de basis juist zo simpel is. Zo simpel dat je je afvraagt waarom Apple niet gewoon zelf zo’n optie implementeert. Wanneer je de tweak geïnstalleerd hebt, dan krijgen de instellingen een apart kopje voor SwitchConfirm. Daar kun je de optie activeren en uitschakelen. Ook kun je hier aangeven of je de url zichtbaar willen hebben of niet. Bovendien kun je zelf bepalen welke apps wel en niet om toestemming moeten vragen.

Los van het feit dat het irritant is wanneer je zomaar in een andere app gegooid wordt wanneer je even niet oplet, is dit ook een prima beveiligingsfunctie. Met een pop-up voorkom je dat je op malafide links drukt die dan meteen schade kunnen toebrengen aan je software of toestel. Laten we hopen dat Apple snel met een soortgelijke mogelijkheid komt, want dit lijkt ons een functie waar veel iOS-gebruikers naar snakken. Als je weet waar je mee bezig bent qua jailbreak (dit is geheel op eigen risico), dan kun SwitchConfirm hier downloaden en installeren op je toestel.

Reageer op artikel:
Jailbreak-community lost irritant probleem van iOS op met SwitchConfirm
Sluiten