Raymon Mens
Raymon Mens Nieuws 20 mei 2020

‘iPhone 12 komt niet langer met EarPods in de doos’

Apple is naar verluidt van plan te stoppen met het leveren van EarPods bij iedere nieuwe iPhone. Het gaat om de bedrade oortjes die al jaren bij ieder nieuw toestel in de doos zitten. Naar verluidt is het in september bij de iPhone 12 verleden tijd.

Dat claimt analist Ming-Chi Kuo, die het doorgaans toch wel bij het rechte eind heeft. Apple doet naar verluidt geen AirPods in de doos, maar zou wel van plan zijn korting op AirPods te geven bij aanschaf van een nieuwe iPhone. Volgens de analist wordt de iPhone 12 wel gewoon met een oplader geleverd.

EarPods sinds 2007 meegeleverd

Apple heeft tot nu toe altijd oordopjes bij de iPhone geleverd en daar bleef het niet bij. Kopers van de allereerste iPhone kregen zelfs een dock bij hun smartphone. Door de jaren heen zijn de EarPods wel veranderd. Aanvankelijk had de iPhone een mini-jack-aansluiting en soortgelijke EarPods. Bij de iPhone 7 werd echter geswitcht naar een Lightning-versie, omdat het toestel geen mini-jack meer had.

Als het gerucht waar is, zou dit de eerste keer zijn dat Apple geen oortjes meer meelevert bij de aankoop van een iPhone. Een stevige korting op de AirPods zou kopers van een nieuw toestel moeten verleiden om ook meteen AirPods aan te schaffen.

lightning earpods
Klik/tap voor groter.

Steeds minder accessoires bij iPhone

De afgelopen jaren zitten er steeds minder accessoires in de doos van de iPhone. Toen de mini-jack-aansluiting van de iPhone verdween, leverde Apple een Lighting-naar-mini-jack-adapter mee. Die is sinds in 2018 echter uit de doos verdwenen. Om op een positieve noot te eindigen: sinds dit jaar levert Apple bij de iPhone 11 Pro wél een USB-C-snellader.

Reageer op artikel:
‘iPhone 12 komt niet langer met EarPods in de doos’
Sluiten