iPhone 11 Pro als opvouwbare smartphone? Dan zou Apple het zo moeten doen!

Door: Mark Hofman - 10 reacties
iPhone 11 Pro in hand 16x9
(Afbeelding: AFP/Josh Edelson)

Bedrijven als Samsung en Huawei gaan als een malle aan de haal met opvouwbare smartphones, maar Apple blijft rustig toekijken. Iets dat anno 2020 alles behalve een verkeerde zet lijkt te zijn. Maar wat nou als het bedrijf uit Cupertino wel aan de slag zou gaan met een opvouwbare iPhone 11 Pro?

Dan zou Apple het, wat mij betreft, op onderstaande manier moeten doen. De mensen van iOS beta news delen op YouTube een render van de iPhone 11 Pro als opvouwbare smartphone. Eerlijk is eerlijk, hier zou ik best wel eens gebruik van willen maken.

Opvouwbare Apple iPhone 11

Het kan zo zijn dat opvouwbare smartphones een toekomst hebben in de smartphone markt. Ik geloof daar persoonlijk wel in. Maar omdat de ontwikkelingen op dat gebied nog te minimaal zijn, denk ik ook dat het succes voorlopig uit blijft. Ligt het niet aan de prijs die ermee gepaard gaat, dan ligt het wel aan het materiaal waar het mee gemaakt wordt. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat Apple zijn handen er op dit moment nog vanaf houdt. Maar het is wel interessant om te zien hoe Cupertino er, wanneer de situatie anders was geweest, mee aan de slag zou zijn gegaan.

Gelukkig vroeg #iOS beta news zich hetzelfde af. Het kanaal op YouTube staat bij zijn achterban bekend om de ontwerpen die het maakt van Apple-producten. Niet alleen van de AirPods Studio of de iPhone 12, maar dus ook van een opvouwbare iPhone 11 Pro. Een smartphone die niet alleen beschikt van een volledig scherm, maar ook beschikt over een half scherm op de achterkant. Hierdoor is deze iPhone 11 Pro zowel uitgeklapt als ingeklapt te gebruiken.

We zien onder andere ook dat de iPhone 11 Pro, in dit ontwerp, gebruikt maakt van een hole-punch notch. Deze zit, net zoals bij de Galaxy Z Flip van Samsung, in het midden van het scherm. De schermranden lijken bijzonder dun te zijn en er zit een vingerafdrukscanner verwerkt aan de zijkant van de iPhone. Benieuwd naar de beelden, dan is de gehele video hieronder te bekijken.

Mocht de technologie en de markt ver genoeg zijn, zou jij dan interesse hebben in een opvouwbare smartphone? Laat het ons in de opmerkingen weten!

Reacties

10 reacties
 • Profielfoto
  iNicholas

  En wie zit daar op te wachten ? Die tijd van openklappend en uitschuivend is algoed voorbij…

 • Profielfoto
  Melle

  Miljaar, die dingen zijn lelijk.

  En is er eigenlijk 1 voordeel aan opvouwbaar behalve de reductie van de hoogte bij wegstoppen? Want even zwaar, even veel volume, kwetsbaarder, veeeeeeeel mottiger – nee, gewoon lelijk eigenlijk.
  En vermoedelijk, door het scharnier vermoedelijk net zwaarder en nog dikker.

  Nope – als er geen echt duidelijk voordeel is, zou ik er niet aan beginnen.

  Beschermen ‘interne’ scherm, zou iets kunnen zijn. Maarja, die dingen hebben dan blijkbaar ook schermen op de buitenkant.. en vooral – het buigen is voor levensduur van scherm sowieso nefast.

  Nope.

  Lekker links laten liggen en alles inzetten op ultra high end featured iPhone pro mini

 • Profielfoto
  steveb

  Ik zie het eerder gebeuren om een iPad uit te klappen linkse en rechts

  Dit is overkill voor een (gsm) toetel op zakvoormaat

 • Profielfoto
  strigoi

  Ik heb er geen ervaring mee, maar tot nu heb ik nog geen geluiden van verademing en ongeloof gehoord dat de nieuwe klapbare telefoons zo geweldig  zijn omdat ze opgevouwen de helft van de ruimte (in de hoogte)) van een normale smartphone in nemen. Wellicht komt dit nog als door de jaren heen ze ook weer een stuk dunner worden, maar ik zou mijn geld zetten op foldables waardoor je scherm bij open klappen twee keer zo groot wordt.

 • Profielfoto
  steveb

  neem nu eens een iPadpro  10inch.
  houd hem in portret mode
  open  hem open naar links en vervolgens naar rechts

  hupla scherm oppervlak wordt 3x groter.  (ongeveer 23ich)
  plots wordt de trackpad en draadloos toetsenbord nog  veel nuttiger

 • Profielfoto
  bassbug

  Ik zeg houd het simple (stupid). Scharnier is een kwetsbaar onderdeel.

  Lekker aan de anderen overlaten want ze weten niet wat ze moeten doen om te onderscheiden en beetje wat aan te verdienen:)

 • Profielfoto
  tomc

  Haha, ik weet nog toen gewone laptops met touchscreen een ding waren. En toen maar iedereen speculeren over een MacBook met touch.
  We zijn ondertussen een aantal jaar later. Laptops met een touchscreen zijn dood (op convertables na, maar daar is slechts een kleine markt voor). De MacBook staat nog steeds als een huis.

  hetzelfde gaat gebeuren met foldables. Het heeft geen echte voordelen want het volume blijft uiteindelijk hetzelfde, het is fysischs onmogelijk om geen plooi of naad te hebben in het scherm en scharnieren zijn veel te fragiel.

  Nope, tenzij er een bijna wetenschappelijke geniale uitvinding komt, waait dit zo weer over.

 • Profielfoto
  ¿`„

  Gewoon weer een van de vele concept video’s Van mensen die leuke video cheers kunnen maken.

  Zinvol? Het is grappig maar zelden voegt het iets toe. Het zijn fantasietjes Van leden die in ieder geval een wanstaltige muziek smaak hebben. Volume downnnn

 • Profielfoto
  Koezel

  Geen interesse.

 • Profielfoto
  Patrik

  Laat maar lekker zitten. Zit er echt niet op te wachten.