Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 27 mei 2020

iPhone 11 neemt plek iPhone XR in als ’s werelds populairste smartphone

Na negen maanden heeft de iPhone 11 de titel van ’s werelds populairste smartphone gekregen. Dat maakt website 9to5Mac, met de data van onderzoeksbureau Omdia, bekend.

De iPhone 11 neemt op dat gebied de koppositie over van zijn voorganger: de iPhone XR. En dat doet hij niet met milde cijfers.

iPhone 11 de populairste smartphone ter wereld

De iPhone 11 is de best verkopende smartphone ter wereld. Zoals gezegd meldt website 9to5Mac dat met de data van Omdia. Volgens die data is de smartphone van Apple in het eerste kwartaal van 2020 maar liefst 19.5 miljoen keer verkocht. Dit tegenover de 4.7 miljoen verkochte iPhone XR toestellen.

De tweede plek in de lijst wordt gevuld door de Samsung Galaxy A51. Dit toestel werd 6.8 miljoen keer verkocht. De Redmi Note 8 van Xiaomi staat met 6.6 miljoen toestellen op de derde plaats.

Opvallend is dat Apple met alle drie de nieuwe modellen in de top 10 staat. Zo staan niet alleen de iPhone 11, maar ook de iPhone 11 Pro en Pro Max. Dit is volgens Omdia de eerste keer dat dit gebeurt.

“Het laat, sinds het eerste kwartaal van vorig jaar, een grote verbetering in de prestaties van Apple zien. Toen stonden de iPhone XS en XS Max niet in de top 10. De iPhone XR was het enige nieuwe model dat destijds in de lijst stond. Dit jaar staan alle drie de gelanceerde modellen in de Top 10.”

In totaal staat Apple dus vier keer in de top 10, waar dat vorig jaar nog drie keer was. Toen waren het de iPhone XR, 8 en 6S die in de lijst stonden.

iPhone 11 populairste
De hele lijst in vergelijking met vorig jaar

Het succes

Volgens Omdia ligt het succes van de iPhone 11, in vergelijking met de XR, bij het dual-camerasysteem en de lagere instapprijs.

“De iPhone 11 is sinds de lancering goedkoper dan de iPhone XR, maar dat zie je er niet vanaf. De iPhone 11 heeft een dual-camera setup dat symbool staat voor een grote upgrade ten opzichte van de single-lens configuratie. Voor de consument uiterst aantrekkelijk.”

Volgens Jusy Hong, smartphone-onderzoeksdirecteur bij Omdia, zegt dat de focus van Apple tot veel succes leidt. Waar andere bedrijven zich met veel modellen in een jaar bezig houdt, blijft Apple zich richten op een aantal toestellen. Een strategie die volgens Hong succesvol is.

Reageer op artikel:
iPhone 11 neemt plek iPhone XR in als ’s werelds populairste smartphone
Sluiten