Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 13 mei 2020

‘iPad Pro Magic Keyboard laadt niet op met third-party accessoires’

De iPad Pro Magic Keyboard is een mooi stukje hardware dat Apple heeft uitgebracht. Het zorgt er voor dat je iPad meer op een MacBook lijkt, waardoor je er echt beter op kunt werken.

Dat valt onder andere te lezen in onze review. Toch is niet alles helemaal lekker met de iPad Pro Magic Keyboard. Zo lijkt het stukje hardware niet op te laden wanneer je gebruik maakt van externe opladers.

iPad Pro Magic Keyboard houdt niet van externe opladers

Dat is althans hetgeen dat is opgepikt door website MacRumors. Op hun forum zijn er verschillende gebruikers die melden dat de iPad Pro via het Magic Keyboard niet opgeladen wordt. Dat terwijl er een handige pass-through functie op het toetsenbord zit, zodat je niet nog wat extra kabels hoeft te gebruiken. Zo is er een gebruiker die stelt dat hij drie verschillende USB-C laders heeft gebruikt en dat bij elke oplader er een bericht kwam te staan dat iPad Pro wel stroom had, maar niet aan het opladen was, zoals je rechtsbovenaan in de onderstaande afbeelding kunt zien.

iPad Pro MacRumors
De iPad die niet oplaadt via het Magic Keyboard

De desbetreffende gebruiker heeft contact gehad met Apple en zijn iPad Pro wordt nu opgehaald en hij krijgt een nieuwe. Daarmee zou het dus kunnen dat we te maken hebben met een technisch probleem, die ook op andere apparaten kan opduiken. Op het forum van MacRumors zijn ook andere gebruikers die problemen hebben met third-party opladers. Maar ook met de officiële oplader van Apple zijn er mensen die melden dat de pass-through oplaadfunctie niet werkt zoals het eigenlijk zou moeten. En weer andere gebruikers stellen dat er niks aan de hand is. Apple zou zelf stellen dat voor de functie echt gebruik gemaakt moet worden van de officiële Apple USB-C kabel om het probleem te verhelpen.

Reageer op artikel:
‘iPad Pro Magic Keyboard laadt niet op met third-party accessoires’
Sluiten