‘iPad Pro Magic Keyboard laadt niet op met third-party accessoires’

Door: Jelle van Es - 6 reacties
Magic Keyboard iPad Pro
(Afbeelding: Mark Hofman / OMT)

De iPad Pro Magic Keyboard is een mooi stukje hardware dat Apple heeft uitgebracht. Het zorgt er voor dat je iPad meer op een MacBook lijkt, waardoor je er echt beter op kunt werken.

Dat valt onder andere te lezen in onze review. Toch is niet alles helemaal lekker met de iPad Pro Magic Keyboard. Zo lijkt het stukje hardware niet op te laden wanneer je gebruik maakt van externe opladers.

iPad Pro Magic Keyboard houdt niet van externe opladers

Dat is althans hetgeen dat is opgepikt door website MacRumors. Op hun forum zijn er verschillende gebruikers die melden dat de iPad Pro via het Magic Keyboard niet opgeladen wordt. Dat terwijl er een handige pass-through functie op het toetsenbord zit, zodat je niet nog wat extra kabels hoeft te gebruiken. Zo is er een gebruiker die stelt dat hij drie verschillende USB-C laders heeft gebruikt en dat bij elke oplader er een bericht kwam te staan dat iPad Pro wel stroom had, maar niet aan het opladen was, zoals je rechtsbovenaan in de onderstaande afbeelding kunt zien.

iPad Pro MacRumors
De iPad die niet oplaadt via het Magic Keyboard (Afbeelding: MacRumors)

De desbetreffende gebruiker heeft contact gehad met Apple en zijn iPad Pro wordt nu opgehaald en hij krijgt een nieuwe. Daarmee zou het dus kunnen dat we te maken hebben met een technisch probleem, die ook op andere apparaten kan opduiken. Op het forum van MacRumors zijn ook andere gebruikers die problemen hebben met third-party opladers. Maar ook met de officiële oplader van Apple zijn er mensen die melden dat de pass-through oplaadfunctie niet werkt zoals het eigenlijk zou moeten. En weer andere gebruikers stellen dat er niks aan de hand is. Apple zou zelf stellen dat voor de functie echt gebruik gemaakt moet worden van de officiële Apple USB-C kabel om het probleem te verhelpen.

Reacties

6 reacties
 • Profielfoto
  Cenobyte

  Dat geeft voor mij de doorslag: geen Magic keyboard:-P

   

 • Profielfoto
  Triumph

  Ik heb een iPad Pro (1e generatie) en officiele oplader en lightning kabel. Toch heb ik vaak dat er staat opladen uit. Pas als ik kabel eruit haal en gelijk weer erin steek dan gaat het opladen door.

  Ik heb leren ‘leven’ hiermee

 • Profielfoto
  Maarteb

  Sinds gisteren heb ik de 11″ iPad Magic Keyboard en ik laad hem op dit moment gewoon op met een third party lader via de keyboard USB-C input. Ik gebruik de Anker 5 port USB-lader via de USB-C PD port. (Mogelijk dat Power Delivery dus wel noodzakelijk is) Daarbij gebruik ik ook een Anker USB-C kabel.

   

 • Profielfoto
  Schuco1989

  Hier ook geen probleem met Magic Keyboard i.c.m. iPad Pro 11inch 2020. Werkt perfect. Erg tevreden. Het typen is bizar fijn. Trackpad werkt erg fijn. Zeker het geld waard. Aanbevolen….

 • Profielfoto
  Cenobyte

  Zeker het geld waard? Dat vind ik een gewaagde uitspraak als concurrent toetsenborden voor de helft van het geld leverbaar zijn…

  Ik heb met mijn iPad ook al vreemde dingen meegemaakt qua kabels. Laden geen probleem, maar in het begin kon ik mijn iPad niet op mijn iMac aansluiten en synchroniseren met een 3rd party kabel, moest perse een originele zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat wel een ERG irritante eigenschap van Apple vind: dat gepush naar eigen spullen. En zeker voor kabels die bij Apple gewoon 3 tot 5x duurder zijn dan een goed (niet-Ali-express) alternatief.

   

 • Profielfoto
  Nosferatu

  Wat een tenenkrommend slecht en infantiel geschreven stukje. Ga je schamen!