Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 26 mei 2020

De iPad mini 6: alles wat we tot nu toe weten over de tablet

Als je een krachtige en betrouwbare tablet wil hebben, dan kom je eigenlijk al snel uit bij Apple’s iPad. Het brede aanbod aan verschillende varianten zorgt ervoor dat er altijd wel iets tussenzit dat voldoet aan jouw eisen. Zo ook wanneer je de kracht van een reguliere iPad wilt hebben, maar dan wel in een kleiner jasje. En wat dat betreft is de iPad mini dé tablet voor jou.

In 2019 zagen we een herintroductie van Apple’s kleinste iPad en het lijkt erop dat het bedrijf uit Cupertino zich bezig houdt met een vervolg daarop. Mocht dat het geval zijn, dan werkt Apple dus aan de iPad mini 6 die zonder twijfel gepaard zal gaan met een aantal veranderingen.

We zijn aanzienlijk vroeg met dit artikel, maar zullen het tot de lancering blijven bijwerken. Op deze manier zijn jullie op de hoogte van wat er speelt rondom de tablet.

Dit is alles wat we tot nu toe weten over de iPad mini 6.

Het ontwerp

We hebben op dit moment nog niet te maken gehad met gelekte afbeeldingen en renders van de nieuwe iPad mini. Toch lijkt Apple zich bezig te houden met een grote verandering op het gebied van het ontwerp. Volgens analist Ming-Chi Kuo kunnen we een iPad mini verwachten met een 8.5-inch, of misschien wel een 9-inch, scherm. Aanzienlijk groter dan de iPad mini 5 die op dit moment over een 7.9-inch scherm beschikt. Dat klinkt uiteraard fijn, maar brengt ook wel enige nadeligheid met zich mee. Door een groter scherm toe te passen, zal ook de iPad mini zelf een stukje groter worden. Of steekt de vork anders in de steel?

Er zijn nog geen bewijzen dat dit het geval is, maar het zou kunnen betekenen dat Apple de schermranden van de iPad mini 6 aanzienlijk kleiner maakt. Het huidige model heeft namelijk wel te maken met de dikke schermranden, wat inmiddels wel een beetje gedateerd is. Mocht Apple de schermranden kleiner maken, dan verwachten we op dat gebied een zelfde ontwerp als bij de huidige iPad Pro-modellen. Dat zou dus ook betekenen dat Touch ID wordt ingeruild voor Face ID.

Maar goed. Dat is tot nu toe slechts speculatie.

Apple iPad en MacBook mini-LED
Klik/tap voor groter

iPad mini 6: de specificaties

De iPad en iPad mini deelde in 2019 hun specificaties. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat de iPad mini 6 dezelfde specificaties deelt met de iPad die dit jaar een upgrade zal krijgen. Geruchten melden dat deze nieuwe iPad beschikt over een A12 Bionic processor. Wat praktisch gezien dus ook zou kunnen gelden voor de iPad mini 6.

Maar dit is op dit moment echt puur speculeren. We verwachten wederom ondersteuning voor de Apple Pencil en zullen verder onze oren en ogen goed open moeten houden.

iPad mini 6: wanneer en voor hoeveel?

De 2019 upgrade van de iPad en iPad mini lanceerde tegelijkertijd, maar het lijkt er sterk op dat dit niet in 2020 gaat gebeuren. Er is een verwachting dat de iPad wel dit jaar gelanceerd wordt. Ergens rond het einde van dit jaar. Met de komst van de iPad mini 6 wordt pas vanaf 2021 rekening mee gehouden.

Op het gebied van prijs weten we nog niet heel veel, maar de verwachting is er niet dat Apple de huidige prijs sterk omhoog zal gooien. Anno 2020 heb je een iPad mini 5 vanaf €459. Een bedrag dat we ook in ons hoofd moeten houden voor de iPad mini 6.

Zoals gezegd houden we de geruchten, leaks en renders voor jullie in de gaten. Mocht er wat nieuws te vinden zijn op het gebied van de nieuwe iPad mini 6, dan zullen we dit artikel bijwerken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De iPad mini 6: alles wat we tot nu toe weten over de tablet
Sluiten