Mark Hofman
Mark Hofman App Store 7 mei 2020

Spotify, TikTok en andere populaire iOS-apps crashten dankzij Facebook

Populaire iOS-apps zoals Spotify, Tinder en TikTok ervaarde op de nacht van woensdag op donderdag aardig wat problemen. Dankzij een fout van Facebook bleven deze applicaties crashen. Het probleem lijkt nu opgelost te zijn.

Het gaat in deze om applicaties die gebruik maken van de mogelijkheid om in te loggen met Facebook. Het probleem dook overigens niet alleen op bij mensen die ingelogd waren bij de applicaties. Ook mensen die niet ingelogd waren ervaarden problemen.

Facebook liet populaire iOS-apps crashen

De problemen begonnen in Nederland begin de nacht van woensdag op donderdag. Om half één doken de eerste meldingen op van niet werkende applicaties. Er waren problemen te vinden in TikTok en Pinterest, maar apps als Spotify en Tinder leken helemaal niet meer op te starten.

Verschillende ontwikkelaars deden op GitHub melding van de problemen. Tegenover The Verge maakt een woordvoerder van Facebook bekend dat het om een probleem ging met de software development kit (SDK) tool voor iOS. “We hebben het probleem snel opgespoord en de problemen opgelost”, zo laat de woordvoerder weten tegenover de website. Een bron van The Verge laat weten dat het probleem veroorzaakt werd door een configuratiefout in een server van Facebook.

Het lijkt op dit moment niet om een klein probleem te gaan. Gezien alle meldingen lijkt het probleem wereldwijd en grootschalig opgedoken te zijn. Zo liet onder andere ontwikkelaar Guilherme Rambo zich op Twitter ook uit over het probleem:

Zoals in de tweet te lezen is doet Rambo ook een suggestie. Zo zegt de ontwikkelaar dat Apple een manier moet vinden om dit soort SDK’s apart te kunnen zetten van de standaard app binary. Hiermee zou Cupertino, volgens Guilherme Rambo, niet alleen kunnen voorkomen dat dit soort problemen vaker opduiken. Apple zou hiermee ook een lek aan gebruikersdata voor kunnen zijn.

Zoals gezegd moet alles op dit moment gewoon weer naar behoren werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Spotify, TikTok en andere populaire iOS-apps crashten dankzij Facebook
Sluiten