Night
Night Nieuws 23 mei 2020

iOS 14 code onthult komst Catalyst versie van Berichten-app

Steeds meer nieuwe functies in iOS en macOS komen boven water. Die komen naar voren doordat experts de code van iOS 14 doorlichten. Het laatste nieuws is dat Apple eraan werkt om de Berichten-app op macOS volledig te vervangen door een Catalyst versie, gebaseerd op iOS 14-code. De nieuwste iOS telg wordt volgende maand verwacht.

iMessage heeft sinds 2011 verschillende nieuwe functies gekregen, waaronder snelle reacties, stickers en berichteffecten. Maar niets hiervan is beschikbaar voor Mac-gebruikers. De macOS versie is nog steeds een ‘basis’ versie van de Berichten-app en kan eigenlijk alleen standaardberichten verzenden en ontvangen.

Daar komt nu klaarblijkelijk verandering in. In een vroege build van iOS 14 heeft men namelijk bewijs gevonden voor een Catalyst-versie van de Berichten-app. Met andere woorden, dit zou betekenen dat Apple dezelfde Berichten-app van iOS en iPadOS ook naar de Mac zal brengen. Inclusief alle effecten en functies die we hierboven al noemden.

Berichten-app op macOS en iOS
Berichten-app op macOS en iOS (klik/tap voor groter).

Catalyst

Met de Catalyst technologie kunnen ontwikkelaars hun apps van iOS naar macOS overzetten. Hoewel Apple zelf al enkele Catalyst-apps heeft geïntroduceerd – zoals spraakmemo’s, podcasts en aandelen – hebben we nog geen native macOS-apps gezien, die uit iOS stammen. Apple heeft de stekker uit iTunes getrokken en vervangen door drie nieuwe apps. De muziek-app is nog echter steeds een native Mac-app.

Een Catalyst-app is nog steeds erg gelimiteerd. Toch kan de overstap perfect zijn voor een app als Berichten. Want hoewel iMessage ikn iedere iOS versie weer wordt bijgewerkt op de iPhone en iPad, heeft Apple al jaren niets meer gedaan aan de Mac-versie. Het hebben van eenzelfde app op alle platforms zal het voor het bedrijf zeker gemakkelijker maken om dezelfde opties aan te bieden op zowel iOS als macOS.

We verwachten dat Apple de Catalyst Berichten-app samen met de volgende versie van macOS zal introduceren, Deze versie zal ook in juni aan ontwikkelaars worden aangekondigd.

Reageer op artikel:
iOS 14 code onthult komst Catalyst versie van Berichten-app
Sluiten