Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 7 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

iOS 13.5 deelt automatisch medische gegevens tijdens noodoproepen

Apple heeft laten weten dat iOS 13.5 straks automatisch je medische gegevens deelt wanneer je contact opneemt met het noodnummer. Het gaat dan om de data die je opgeslagen hebt in de Medical ID, dat onderdeel is van de Gezondheid-applicatie van het bedrijf.

Soms heb je tijdens een medisch noodgeval niet de tijd om allerlei gegevens erbij te pakken. In een panieksituatie is het soms ook lastig om direct allerlei medische gegevens bij de hand te hebben. Denk dan aan allergieën, intoleranties en medicijnen of gegevens als eerder voorgekomen gezondheidsproblemen, klachten die voorkomen in de familie, et cetera. Apple heeft laten weten daar wat aan te willen doen met de release van iOS 13.5. Het bedrijf wil het delen van dergelijke gegevens namelijk veel soepeler laten verlopen.

gezondheid app ecg 16x9
Klik/tap voor groter.

iOS 13.5 deel medische gegevens automatisch

Het is op moment van schrijven niet duidelijk of dit ook voor Nederlandse gebruikers geldt. Ubergizmo meldt in elk geval dat Amerikaanse gebruikers die noodnummer 911 bellen, meteen hun medische gegevens met de oproepdiensten delen. Het gaat dan om gegevens die staan opgeslagen in je Medical ID, een onderdeel van de Gezondheid-app van het bedrijf. Dit is de plek waar je allerlei informatie met betrekking tot je medische geschiedenis en gezondheid opslaat, zoals bloedtype, kwalen, allergieën, medicatie en nog veel meer.

Het gebied waarin Amerikanen zich moeten bevinden moet wel ondersteuning aanbieden voor Enhanced Emergency Data. Dat is een dienst die dus in één keer meer informatie over de beller kan geven. Zodoende kunnen dus de gegevens uit je Health ID gehaald worden. Zo moeten de mensen aan de andere kant van de lijn en de doktoren die je komen helpen, beter weten hoe ze je op dat moment van dienst kunnen zien. Het is nog even afwachten of Apple de update ook in Nederland gaat doorvoeren; daarover is nu niets bekend.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
iOS 13.5 deelt automatisch medische gegevens tijdens noodoproepen
Sluiten