Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 28 mei 2020

Terug naar iOS 13.4.1 kan niet meer: Apple richt zich op iOS 13.5

Vorige week lanceerde Apple iOS 13.5 voor het grote publiek. Vandaag kiest Cupertino ervoor om zich volledig op dit systeem te richten en maakt het bedrijf een stapje terug niet meer mogelijk. Wie zijn apparaten toch liever op iOS 13.4.1 laat draaien, kan niet meer terug.

iOS 13.5 brengt een aantal nieuwe functionaliteiten met zich mee. Zo zagen we vorige week verbeteringen in onder andere FaceID voorbij komen.

Apple maakt stap terug niet meer mogelijk

Apple zorgt er dus voor dat jij als gebruiker niet meer terug kan naar iOS 13.4.1. Dat heeft te maken met het feit dat het bedrijf uit Cupertino zoveel mogelijk gebruikers op de meest recente software wil hebben. Niet in de laatste plaats, omdat deze software negen van de tien keer gebruikers de meest stabiele ervaring weet te bieden. Mensen met iOS 13.5 op hun apparaat, kunnen dus niet meer terug via iTunes of de Finder.

iOS 13.4.1 verscheen begin April en maakte een einde aan een aantal problemen. Zo werden fouten met de FaceTime applicatie onder handen genomen en werd de verbinding via Bluetooth verbeterd. Vorige week werd dit besturingssysteem vervangen door iOS 13.5. Een update dat aanzienlijk meer met zich meebracht.

Face ID mondkapje iOS 13.5
Klik/tap voor groter.

 

iOS 13.5

iOS 13.5 is een bijzondere, want een besturingssysteem voor de iPhone kwam nooit tot subversie 5. iOS 12 kwam bijvoorbeeld niet verder dan 12.4.6 en ook iOS 11 bereikte subversie 4. Een van de belangrijkste vernieuwingen in de update is de ondersteuning voor Corona-apps. Maar er is uiteraard veel meer te vinden.

Zo heeft Apple de Face ID functie toegankelijker gemaakt voor mensen met een mondkapje. Logischerwijs zal je gezicht niet te scannen zijn met zo’n mondkapje, maar blijft deze wel constant gecontroleerd worden. In iOS 13.5 heeft de iPhone de mogelijkheid om het mondkapje direct te detecteren en zal hij om je code vragen. Je hoeft dus niet lang meer te wachten.

Maar de update brengt nog veel meer met zich mee. In dit artikel duiken we er dieper in.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Terug naar iOS 13.4.1 kan niet meer: Apple richt zich op iOS 13.5
Sluiten