‘Hoofdtelefoon AirPods Studio kan elk moment arriveren, kost 350 dollar’

Het ziet ernaar uit dat Apple het nu ook tegen onder meer Sony en Bose wil opnemen met de high-end hoofdtelefoon AirPods Studio. Het nieuwe product moet een prijskaartje gaan krijgen van 350 dollar en er mogelijk voor zorgen dat het merk Beats op z’n retour is.

Dat laatste is een gerucht dat nu al enkele weken de ronde doet. In dat opzicht zou het dus niet vreemd zijn wanneer Apple zelf met een eigen hoofdtelefoon komt, onder het Apple-merk. Het hoeft natuurlijk ook niet zo te zijn. Beats kan prima in een ander segment van de markt bestaan. Mogelijk komen er dan minder high-end headphones uit van dat merk. Apple heeft Beats enkele jaren geleden overgenomen en heeft tot nu toe nog steeds nieuwe modellen op de markt gebracht. Waaronder dus een aantal goedkopere accessoires.

‘AirPods Studio kost 350 dollar’

Het gerucht dat Apple aan een eigen hoofdtelefoon werkt, is ook niet nieuw en bestaat al maanden. Nu heeft een bekende informatielekker op Twitter meer informatie geplaatst over het product, dat dus AirPods Studio moet gaan heten. De beste man laat verder weten dat de prijs 350 dollar wordt. Daarmee gaat Apple actief de concurrentie aan met modellen van Bose (de 700 bijvoorbeeld) en Sony (denk dan aan de WH-1000XM3). Die van Sony heeft een even hoog prijskaartje, terwijl die van Bose nog een 50 dollar duurder is.

Dat staat los van het feit dat beide hoofdtelefoons vaak met aanzienlijke kortingen te koop zijn en dat Sony binnenkort een opvolger kan presenteren, in de vorm van de M4. Met andere woorden; het zal voor Apple waarschijnlijk niet gemakkelijk worden om een voet tussen de deur van deze markt te krijgen. Wanneer de AirPods Studio precies verschijnt, is nog niet bekend. Wel denken we te weten dat het product noise-cancelling krijgt en ondersteuning voor Siri kan aanbieden. Apple heeft hier zelf nog niets over bekendgemaakt.

Reageer op artikel:
‘Hoofdtelefoon AirPods Studio kan elk moment arriveren, kost 350 dollar’
Sluiten