Google Nest Wifi-routers nu te koop in Nederland en België

Door: Wesley Akkerman - 3 reacties
Google Nest Wifi
(Afbeelding: Google)

Google heeft laten weten dat Google Nest Wifi vanaf nu te koop is in Nederland en België. Dit is het nieuwe meshnetwerk van het bedrijf. Met een meshnetwerk in huis zorg je voor een beter bereik op plekken waar je wifisignaal normaliter moeite mee heeft.

Vier jaar geleden introduceerde Google het product Google Wifi op de Nederlandse markt. Dat is een simpel meshnetwerk waarmee je het bereik van je wifinetwerk snel en effectief kunt verbeteren. Eerder introduceerde de zoekmachinegigant al de opvolger van het systeem, namelijk Google Nest Wifi. Destijds was niet duidelijk wanneer het product naar Nederland zou komen, maar inmiddels is duidelijk dat je het systeem vanaf nu in Nederland en België kunt kopen.

Dit is Google Nest Wifi

Google heeft een aantal verbeteringen doorgevoerd. Zo luidt de belofte dat Nest Wifi twee keer zo snel is als Google Wifi en ook een bereik heeft die 25 procent groter is dan zijn voorganger. Ook is er gekeken naar het design. Meestal zien nodes voor meshnetwerken er niet heel aantrekkelijk uit, waardoor ze alsnog in hoeken of in kasten verdwijnen, maar dat heeft effect op het bereik. Met dit strakke design wil Google voorkomen dat dat gebeurt en het is dan ook de bedoeling dat je de punten in het openbaar plaatst.

Nest Wifi bestaat uit twee onderdelen: een router en een extra punt. De router sluit je aan op je modem en heeft twee ethernetpoorten, terwijl het punt elders neergezet wordt. Je kunt het systeem gemakkelijk uitbreiden met extra punten. Heb je al Google Wifi in huis? Geen probleem, beide systemen zijn met elkaar te combineren. Zo kun je je bestaande Google Wifi-netwerk dus uitbreiden met nieuwe Nest Wifi-punten. Die punten beschikken overigens niet over ethernetpoorten, maar wel over bluetooth.

Meer dan een Wifi-router

Verder is het zo dat Nest Wifi ook een ingebouwde speaker en microfoon heeft, waardoor je toegang krijgt tot de Google Assistent. Nest Wifi is dus ook een soort Google Home-product, waardoor je geen extra, slimme speakers hoeft te kopen voor het geven van stemcommando’s. Je krijgt toegang tot alles wat de Assistent te bieden heeft, maar ook tot nieuwe functies. Zo kun je snel een gastnetwerk opzetten, het internet tijdelijk onderbreken en opvragen hoe het nou zit met de snelheid van je meshnetwerk.

Bediening en installatie gaat dit keer via de Google Home-app en niet via de aparte app voor Google Wifi.

Prijs en beschikbaarheid

Google Nest Wifi is als duo pack te koop voor 259 euro. Dan haal je een router en punt in huis. De router is ook los te koop voor 159 euro, terwijl een los punt 139 euro kost.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  CMD-Z

  ziet er inderdaad wel cute uit. maar wat moet ik met google home en ‘hey google’ binnen ons apple ecosysteem. Blijft toch jammer dat Apple niet zo’n mesh netwerkoptie op de markt heeft gebracht, een opvolger voor de ‘airport’ reeks. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom niet. Zou prachtig kunnen werken met de ‘hey siri’ en home app van apple.

 • Profielfoto
  EL Mystica

  CMD-Z op 5 mei 2020 14:16
  ziet er inderdaad wel cute uit. maar wat moet ik met google home en ‘hey google’ binnen ons apple ecosysteem. Blijft toch jammer dat Apple niet zo’n mesh netwerkoptie op de markt heeft gebracht, een opvolger voor de ‘airport’ reeks. Eigenlijk snap ik niet zo goed waarom niet. Zou prachtig kunnen werken met de ‘hey siri’ en home app van apple.

  Inderdaad, een “mini”-HomePod als Express, zeg maar. Eentje sluit je op modem aan, andere zet je in huis als punt. Werkte ideaal bij AirPort met Extreme en Express. En zo wordt je WiFi-HomePod ook je smart home hub.

 • Profielfoto
  Pbelmaps

  Ik gebruik al enkele jaren Unifi AP lite, tot zeer grote tevredenheid!!