Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 5 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Google Drive krijgt ondersteuning voor Face ID en Touch ID

Google is begonnen met het uitrollen van een nieuw Privacy Screen voor de Google Drive-app op zowel iOS als iPadOS. Daardoor kun je dus vanaf het moment dat je de update binnengehaald hebt, de app beveiligen met Touch ID of Face ID. Net wat je prettiger vindt.

Na het updaten en instellen van de app, kunnen mensen die je telefoon gebruiken dus niet meer zomaar de Google Drive-app openen. De applicatie vraagt dan namelijk om biometrische authentificatie. Alleen wanneer je je vinger op de vingerafdrukscanner of je gezicht voor de fontcamera houdt en die data herkend wordt, krijg je toegang tot de bestanden die staan opgeslagen op de cloudopslagdienst van de zoekmachinegigant. Daardoor kun je dus mogelijk ook gevoelige bestanden opslaan bij de clouddienst.

Google Drive krijgt Privacy Screen

Verder heb je invloed op de mate waarin je moet bewijzen dat jij nog steeds de eigenaar van de telefoon of documenten bent. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat het Privacy Screen meteen actief wordt wanneer je wisselt naar een andere app. Wanneer je dan terugkeert naar Google Drive, dan zul je wederom door de biometrische authentificatie moeten. Je kunt ook een vertraging instellen als je dat prettig vindt. Denk dan aan tien seconden, één minuten of tien minuten; zo is de beveiligingsmaatregel mogelijk iets minder vervelend.

Google Drive
Klik/tap voor groter.

Nog niet perfect

Je moet echter wel blijven opletten. Het privacyscherm is namelijk niet waterdicht. Google waarschuwt dat je notificaties namelijk nog steeds gevoelige informatie kunnen tonen. Ook kunnen bepaalde Siri-functionaliteit en systeemonderdelen roet in het eten gooien. Verder is het zo dat bestanden en foto’s die ook gebruikt worden door andere apps niet beveiligd zijn. De update werd vorig maand aangekondigd door de zoekmachinegigant en wordt vanaf nu uitgerold. Houd de komende tijd dus je iPhone en iPad in de gaten voor de update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Google Drive krijgt ondersteuning voor Face ID en Touch ID
Sluiten