Dit zijn de laatste geruchten over de iPhone 12 en Pro (Max)

Door: Jeroen Kraak - 3 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Nu de iPhone SE is uitgebracht, is het wachten op de iPhone 12 en de 12 Pro (Max). Wat gaat Apple ons bieden op het nieuwe vlaggenschip?

Er doen veel geruchten de ronde over de nieuwe iPhone 12. Eerder werd al bekend dat er vier modellen verschijnen. De reguliere opvolgers van de 11, de 11 Pro en de 11 Pro Max. Ook komt er waarschijnlijk een mini-versie op de markt met een 5,4 inch-ledscherm.

ProMotion

9to5Mac meldt dat de iPhone 12 Pro en Pro Max het ProMotion-systeem krijgen. Hierdoor kunnen de toestellen schakelen tussen 60Hz en 120Hz, afhankelijk van welke content er op het scherm is te zien. De gewone 12 en de mini moeten het doen met een 60Hz-scherm dat niet kan opschakelen. De 120Hz betekent dat het beeld elke seconde 120 keer ververst, net zoals al jaren bij de iPad Pro het geval is. Hierdoor verloopt het spelen van games en het scrollen door menu’s nog soepeler. Hoewel er geruchten gingen over 90 Hz, is dat nooit een optie geweest. Die snelheid wordt nu bijvoorbeeld gebruikt door OnePlus.

Batterij

Door de hogere verversingssnelheid op het scherm wordt er ook meer energie gebruikt door de telefoons. Hierdoor kiest Apple ervoor om de batterijcapaciteit te verhogen. De iPhone 12 Pro Max zal hiervoor waarschijnlijk een batterijcapaciteit van 4400 mAh krijgen. Ter vergelijking: de iPhone 11 Pro Max heeft op dit moment een capaciteit van 3969mAh.

Geheugen

Het geheugen in huidige iPhone 11 en iPhone 11 Pro begint bij 64 GB. Dat zien we bij de iPhone 12 niet meer terug. De opslagcapaciteit begint volgens de geruchten bij 128 GB en kan verhoogd worden naar 256 GB. De Pro modellen bieden daarbovenop ook nog een 512GB optie aan.

Het RAM geheugen gaat omhoog naar 4GB in de iPhone 12 en 12 Max tot maar liefst 6 GB in de iPhone 12 Pro en Pro max.

Camera

Ook aan de camera’s wordt flink gesleuteld Apple. De lenzen van de nieuwe iPhones zullen 5 millimeter groter zijn dan het model van het vorig jaar. Fotograferen in het donker wordt makkelijker en krijgt een autofocus die twee tot drie keer sneller is dan de vorige modellen. Daarnaast wordt ook de stabiliteit beter, door een sensor die de trillingen gaat opvangen.

De iPhone 12 en de 12 mini krijgen een 12 megapixelcamera met ultragroothoeklens. Deze zit ook op de twee duurdere modellen, maar die krijgen ook de beschikking over telelens met 3x-optische zoom. Tevens hebben de Pro en Pro Max het LiDAR-systeem die de mogelijkheden van AR verbeteren. Deze sensoren zullen zich bevinden aan de rechteronderkant van de camera.

Uiterlijk

Het uiterlijk van de telefoons gaat er dit jaar iets anders uitzien. De iPhone 12 lijkt qua zijkant op de iPhone 5. De ronde randen zullen vervangen worden door rechte zijkanten. Het Pro-model krijgt daarnaast een nieuwe kleur: Navy Blue. Deze gaat ten koste van Midnight Green, die nu nog bij de 11 Pro en Pro Max beschikbaar is.

Eerder lekten de prijzen van de telefoon al uit. Die kun je ook hier vinden. Maar we zetten het nog even voor je op een rij:

 iPhone 12
 
iPhone 12
Max
iPhone 12
Pro
iPhone 12
Pro Max
Prijs$ 649
$ 749
$ 749
$ 849
$    999
$ 1.099
$ 1.299
$ 1.099
$ 1.199
$ 1.399
Display5,4-inch Super Retina OLED
(BOE)
6,1-inch Super Retina OLED
(BOE)
6,1-inch Super Retina XDR OLED
(Samsung)
6,7-inch Super Retina XDR OLED
(Samsung)
ProcessorA14 BionicA14 BionicA14 BionicA14 Bionic
RAM4 GB4 GB6 GB6 GB
Opslag128 GB
256 GB
128 GB
256 GB
128 GB
256 GB
512 GB
128 GB
256 GB
512 GB
CameraDual cameraDual cameraTriple camera
LiDAR
Triple camera
LiDAR
5GSub 6-GHzSub 6-GHzSub 6-GHz
mmWave
Sub 6-GHz
mmWave
BodyAluminiumAluminiumStaal Staal

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  vandenbroeke

  Er wordt helemaal niet door Apple flink gesleuteld aan de camera’s. Die kopen ze gewoon in bij Sony.

 • Profielfoto
  Night

  De kale hardware misschien. Maar de aansturing en (AI-)verwerking van de beelddata is toch echt het werk van Apple.

 • Profielfoto
  steveb

  12 pro =. Specs verhogen en prijs niet
  Ik vrees dat apple de prijs nog zal verhogen

  aangezien
  2x zoveel geheugen
  scherm 0,2 inch groter en dubbel zo snel
  ….