Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Nieuws 15 mei 2020

Geruchten zwellen aan: Apple komt in 2021 met iPhone zonder poorten

Hoewel er al veel gepraat wordt over de iPhone 12, zijn er ook al genoeg geruchten over de telefoons van Apple in 2021.

9TechEleven meldt dat Apple plant om de aankomende jaren geen poorten meer te bouwen in producten. Dat zou betekenen dat de poorten die nu nog op de iPhones zitten, gaan verdwijnen. Apple-lekker Jon Posser, die het vaker bij het rechte eind heeft, bevestigt het nieuws. Volgens hem komt het bedrijf zelfs volgend jaar al met een iPhone zonder poorten. “Nooit USB-C. Uiteindelijk worden ze allemaal poortloos”, schrijft hij in zijn tweet.

Draadloos

Op dit moment kunnen iPhones al draadloos worden opgeladen. Ook koptelefoons kunnen gewoon via bluetooth worden verbonden, waardoor er in principe geen reden meer is om de aansluiting op de telefoon te hebben. Het kan echter een grote gok zijn voor het bedrijf om de poort daadwerkelijk te schappen, omdat gebruikers er aan gehecht zijn en het efficiënter vinden om op te laden via een snoer. Ook zal het lastig zijn om de telefoon aan te sluiten op apparaten die geen Bluetooth ondersteunen. Het bedrijf gebruikt de Lightning-poort al sinds de iPhone 5 die in 2013 werd gelanceerd. Hoewel het altijd de vraag was of er ooit een USB-C-aansluiting zou komen, lijkt dat nu dus helemaal niet te gebeuren.

Geruchten dat er een iPhone zonder Lightning-poort aankomt zijn niet nieuws. In december van het afgelopen jaar meldde analist Ming-Chi-Kuo al dat het bedrijf aan het onderzoeken is om de Lightning-aansluiting te schrappen. Ook zijn andere voorspelling kwam uit. Hij vertelde toen ook dat er een SE met een 4,7 inch-scherm zou verschijnen. Dat is inmiddels gebeurd.

Speculeren over de iPhone 12

In de tussentijd komen er ook steeds meer geruchten naar buiten over de iPhone 12 en de Pro-versies. Zo krijgen de Pro en Pro Max een 120Hz-scherm en een grotere accu. Ook de camera gaat er op vooruit. Vooral in het donker moeten de beelden nog beter worden. Door middel van Lidar moeten de portret-modes erop vooruitgaan. Qua uiterlijk veranderen de randen van de telefoon. Deze zullen plat zijn in plaats van de ronde vormen van de iPhone 11.

Reageer op artikel:
Geruchten zwellen aan: Apple komt in 2021 met iPhone zonder poorten
Sluiten