Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 12 mei 2020

Family Safety-app van Microsoft nu beschikbaar (na invullen van formulier)

Microsoft heeft een nieuwe app voor het beheren van de schermtijd van je kinderen in bèta gelanceerd, genaamd Family Safety. Je kunt je er nu voor aanmelden, maar je moet wel even een formulier invullen. De app is beschikbaar voor Android en iOS en synchroniseert met profielen op Windows en Xbox.

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een blogpost, nadat de app eerder dit jaar officieel onthuld werd. Als je gebruik wil maken van de app, genaamd Family Safety, dan dien je eerst dit formulier in te vullen. Lees ook even de tekst die erboven staat. Daarin wordt namelijk duidelijk gemaakt dat je eerst een gezin moet aanmaken binnen je Microsoft-account (dit kan ook nog je oude Hotmail-account zijn). Heb je dat gedaan en bijvoorbeeld je kinderen toegevoegd, dan kun je beginnen met het invullen van het online formulier.

Family Safety-app van Microsoft (Afbeelding: Microsoft)

Family Safety moet rust brengen in huis

De Family Safety-app is er een die mogelijk rust brengt in huis. De software bevat een aantal inmiddels bekende features die we in soortgelijke producten tegenkomen. Ouders en verzorgers krijgen een overzicht te zien van welke apps hun kinderen gebruiken en voor hoe lang. Ook kunnen ze tijdslimieten instellen en bepalen wat voor soort content ze te zien krijgen. Bovendien kan het delen van locatiegegevens worden in- en uitgeschakeld. En dat allemaal in een mooie en overzichtelijke interface met duidelijke kleuren en kenmerken.

Een groot voordeel van Family Safety is dat je ook accounts op Windows en Xbox kunt beheren. Als je nu zegt dat Pietje slechts een uur mag gamen, dan kan die ook slechts een uur gamen. En het maakt dan niet uit hij speelt op een Xbox-, Windows- of Android-apparaat. Mochten ze geen schermtijd meer hebben, dan kunnen ze altijd om meer tijd vragen. Als ouder of verzorger heb je dan de mogelijkheden extra tijd toe te voegen. Op moment van schrijven is het helaas nog niet bekend wanneer de app voor iedereen beschikbaar is.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Family Safety-app van Microsoft nu beschikbaar (na invullen van formulier)
Sluiten