Wesley Akkerman
Wesley Akkerman App Store 15 mei 2020

Facebook Messenger Rooms beschikbaar: videochatten met 50 man

Vorige maand onthulde Facebook officieel Facebook Messenger Rooms. Dit moest een alternatief voor de videoconferentieapplicatie Zoom zijn. Destijds werd de dienst ook gelanceerd voor een kleine groep gebruikers. Maar vanaf nu kan iedereen aan de slag met de nieuwe app.

Dat heeft Facebook laten weten in een nieuwe blogpost. In die post legt het bedrijf ook meteen uit hoe Facebook Messenger Rooms precies werkt. Je kunt de digitale kamers oprichten en delen via je nieuwsfeed, groepen en evenementen op het sociale netwerk. Daardoor moet het voor iedereen gemakkelijk worden om zo’n kamer ook in te komen en mee te doen aan het gesprek. Je kunt zelf bepalen wie je kamer kan zien en wie er binnen mag komen. Ook kun je als beheerder besluiten dat iemand niet welkom is; je kunt zelfs een kamer op slot gooien.

Facebook Messenger-appicoon (Afbeelding: Pexels)

Facebook Messenger Rooms beschikbaar

De door jou opgezette kamer staat dan bovenaan de nieuwsfeed en komt in andermans notificaties terecht. Facebook benadrukt hevig dat je zelf de controle hebt over wie meedoet en wie welkom is. Zo kun je verder nog bepalen dat iedereen de room binnen mag komen of alleen mensen met wie je de link gedeeld hebt. Mocht je een link ontvangen, dan kun je meteen joinen. Het maakt niet uit of je dan op een computer of smartphone zit. Je hoeft ook helemaal niets te downloaden voordat je kunt meedoen met het gesprek.

Verder laat het bedrijf weten dat privacy hoog in het vaandel staat. Niemand van het bedrijf luistert of kijkt mee tijdens je gesprekken. De beheerder van het gesprek heeft verder de volledige controle over wie aanwezig is en wie niet. Ondanks de bredere release van Facebook Messenger Rooms, bestaan er nog wel enkele beperkingen. Alleen Facebook-gebruikers in Noord-Amerika kunnen namelijk een kamer aanmaken vanaf Facebook. Gebruikers die niet in Noord-Amerika wonen, kunnen dat vooralsnog alleen vanuit de Messenger-applicatie doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook Messenger Rooms beschikbaar: videochatten met 50 man
Sluiten