Jelle van Es
Jelle van Es App Store 19 mei 2020

EVE Echoes moet grootste online smartphone-game ervaring worden

EVE Online is een game die al sinds 2003 bestaat en de spelers toegang geeft tot een enorm groot sterrenstelsel. Met ruimtevaartuigen kunnen zij daar van alles en nog wat doen. Met de game EVE Echoes komt een deel van die ervaring nar de smartphone.

EVE Echoes moet in augustus van dit jaar verschijnen en is dan beschikbaar op zowel iOS- als Android-apparaten. En van die game hebben we nu de eerste beelden en wat informatie.

Maak kennis met EVE Echoes

EVE Echoes geeft je de mogelijkheid om een universum van meer dan 8.000 zonnestelsels te ontdekken. In die leegte kun je als speler zelf gaan bepalen wat je gaat doen. Je kunt je bezig houden met diverse opdrachten, de gevechten aan met computergestuurde vijanden of je geluk beproeven door andere spelers aan te vallen. Bij dat laatste loop je dan wel weer het risico dat ze terugvechten en jou slopen. Andere elementen bestaan uit mining, trading en een economie die constant in beweging is.

De game is inmiddels zo’n drie jaar in ontwikkeling en wordt gemaakt door NetEase Games, die nauw samenwerkt met CCP Games, de originele ontwikkelaar van EVE Online. Het doel van EVE Echoes dat de ontwikkelaars voor ogen hebben, is het brengen van een game die een ongekende online ervaring biedt. Wat dat betreft ligt de lat dus wel hoog. En op die manier kan het wel eens de grootste smartphone-game gaan worden qua speelwereld. Daarnaast is de game ook interessant voor hen die helemaal in de wereld van EVE Online zitten. Zo krijg je te maken met een nieuwe factie in het universum genaamd de Yan-Jung, een oude bevolking, die het belangrijk vinden dat er gelijkheid en eerlijkheid is voor de collectieve beschaving. De onderstaande cinematische trailer moet je alvast het gevoel geven wat het verhaal gaat zijn.

Op de website van EVE Echoes kun je je alvast gaan registreren voor de beta. Liever games die ietwat toegankelijker zijn? Dan is de Apple Arcade een perfecte tool.

Reageer op artikel:
EVE Echoes moet grootste online smartphone-game ervaring worden
Sluiten