Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Diensten 19 mei 2020
Leestijd: 1 minuut

Disney+ baas valt voor populariteit TikTok en vertrekt direct

De man die bij Disney verantwoordelijk was voor streamingdiensten, Kevin Mayer, stapt op en wordt de nieuwe CEO van TikTok. Dat is niet de enige rol die Mayer vervult bij het Chinese bedrijf. Hij wordt namelijk ook de COO van moederbedrijf Bytedance.

Dat heeft Disney laten weten. Bij Bytedance is Mayer verantwoordelijk voor de wereldwijde ontwikkeling van het bedrijf. Ook overziet hij allerlei interne bezigheden, zoals bedrijfsontwikkeling, verkoop, marketing, publieke relaties, beveiliging, moderatie en juridische onderdelen. Dat staat vermeld in het persbericht van het moederbedrijf. In zijn rol als COO is Mayer verantwoordelijk voor muziek, gaming, Helo, nieuwe en opkomende business. En in zijn rol als CEO van TikTok is hij ook nog verantwoordelijk voor die populaire app.

Het logo van Disney+ (Afbeelding: Disney)

TikTok krijgt oud-Disney-baas als CEO

Mayer begint vanaf 1 juni aan zijn nieuwe positie. Bij Disney was hij de baas van de afdeling consumenten, waar hij onder meer Disney+ lanceerde. Die streamingdienst is een groot succes. Sinds de lancering in november hebben nu meer dan 50 miljoen mensen wereldwijd een abonnement. Ook heeft Mayer een rol gespeeld in de vier grote overnamen onder oud-CEO Bob Iger. Namelijk die van Marvel, Pixar, Star Wars en 21st Century Fox. De verwachting was dat Mayer het stokje van Iger zou overnemen, maar dat werd uiteindelijk Bob Chapek.

In zijn nieuwe rol als CEO van TikTok krijgt Mayer de opdracht één van de meest populaire apps van dit moment te beheren. Hij moet de ontwikkeling in goede banen leiden en er een sterk merk van maken. Alleen dan kan TikTok overleven in de harde wereld van sociale apps met betrekking tot video. Mayers oude functie wordt voortaan bekleed door Rebecca Campbell. Campbell was eerst verantwoordelijk voor Disneyland Resort. Ze had de verantwoordelijkheid voor Disneyland en verschillende hotels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Disney+ baas valt voor populariteit TikTok en vertrekt direct
Sluiten