Defending Jacob was bedoeld als film in plaats van serie

Door: Jeroen Kraak - 4 reacties
Defending Jacob Apple TV Plus
(Afbeelding: Apple)

De miniserie Defending Jacob is een hit op Apple TV+. Toch hadden de makers het anders in hun hoofd. Zij dachten aan een film.

Mark Bomback, de maker van Defending Jacob, was te gast bij Deadline voor een interview. Daarin vertelde hij over de keuzes die hij en zijn collega’s moesten maken. Een daarvan was het format. “Hij vertelde me dat het originele idee was om van Defending Jacob een film te maken. Toen hij meer in het verhaal zat leek hem toch het format van een miniserie beter te passen,” vertelt Deadline-reporter Peter Hammond.

Gebaseerd op een boek

Defending Jacob is gebaseerd op een boek uit 2012 met dezelfde naam. Het gaat over de moord op een student in zijn school in een klein dorpje in de Amerikaanse staat Massachusetts. De verdachte daarvan is de zoon van een assistent-officier van justitie. Hij moet kiezen tussen zijn eed voor gerechtigheid en de liefde voor zijn Jacob. De serie bestaat uit zes delen waarvan elke vrijdag een nieuwe aflevering op Apple TV+ komt.

Overweldigend positieve recensies

Defending Jacob kan op goede kritieken rekenen bij de kijker. Op IMDb scoort de serie tot nu toe een 8,3 en bij Rotten Tomatoes heeft het een publieksscore van 94%. Bij de recensenten is de miniserie wat minder geliefd. Daar heeft het een score van 65% Aflevering zes is vanaf aankomende vrijdag te zien op Apple TV+.

Mark Bomback is geen kleine naam in de filmwereld. In het verleden werkte hij mee aan verschillende producties als Planet of the Apes, Logan en The Mummy. Het past in de lijn van Apple om grote namen aan te trekken voor het produceren van films en series voor het eigen platform.

Reacties

4 reacties
 • Profielfoto
  reneo

  Volgens IMDb bestaat de serie uit 8 afleveringen. Fantastische serie, maar zo ouderwets om elke week maar 1 aflevering online te zetten, want deze serie wil je echt bingewatchen!

 • Profielfoto
  bertik

  Ja, die 8 afleveringen op Imdb vind ik ook vreemd, al had het wel 8 afleveringen mogen zijn wat mij betreft. Met het klassieke 1 per week heb ik geen probleem, e

  r zijn andere “bingefähige” series genoeg. Rotten Tomatoes heeft weer gelijk.

 • Profielfoto
  P-sibuna

  Super goede serie! Kijken er met veel plezier naar en kunnen niet wachten tot vrijdag!:D

 • Profielfoto
  Night

  Dat noemen we een mini-serie 😛