Slecht nieuws: de iPhone 12 komt mogelijk later dan verwacht

Door: Jelle van Es - 10 reacties
iPhone 12 conceptafbeelding
(Afbeelding: BGR)

Hoewel we momenteel nog volle bak genieten van de heerlijke mogelijkheden die de iPhone 11-serie ons brengt, kijken we uiteindelijk toch ook wel uit naar hetgeen dat de iPhone 12 biedt. Officieel weten we er nog niks van, maar geruchten zijn er genoeg.

Eén van die geruchten gaan over de datum waarop we de iPhone 12 kunnen verwachten. Normaal gesproken komen de nieuwe smartphones in Apple ergens in september. Maar door de huidige crisis is dat niet zo vanzelfsprekend.

De iPhone 12 komt pas in november

Wanneer je echt uitkijkt naar de iPhone 12 omdat je nu een ouder model hebt en graag de upgrade wilt maken, dan hebben we slecht nieuws. In een nieuw rapport dat is opgesteld door Cowen investment bank, wordt gesteld dat de nieuwe smartphones pas in november verschijnt. Dat nieuws is weer opgepakt door de website GSMArena. Door de uitbraak zijn alle verschillende elementen om de smartphone goed te produceren afwezig en moet Apple dus eigenlijk roeien met de riemen die het heeft. Echter is dit dus nog niet door Apple zelf bevestigd, dus wat dat betreft moet je het altijd met een korreltje zout nemen.

iPhone 11 opvolger iPhone 12
Klik/tap voor groter (Afbeelding: LetsGoDigital / Concept Creator)

Het rapport doet verder een duit in het zakje wat betreft de productie van de iPhone. Zo wordt er verwacht dat er in dit kwartaal zo’n 35 miljoen iPhones worden geproduceerd. Dat is zo’n dertien procent minder dan waar de productie in dezelfde periode van vorig jaar lag. Ook daar zie je dus de gevolgen van de huidige crisis. Als we dan weer kijken naar wat het rapport stelt over de iPhone 12 buiten de lancering van de smartphone in november van dit jaar, dan zou er sprake zijn van vier verschillende modellen. Elk model moet werken met 5G, komt met een OLED-paneel en kleinere notches. Qua grootte lopen de nieuwe modellen uiteen van 5,4 en 6,7 inch. Daarbij zijn er twee modellen met een grootte van 6,1 inch.

Wil je meer lezen wat er allemaal speelt rondom de iPhone 12? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reacties

10 reacties