Night
Night App Store 23 mei 2020

Checkm8 exploit maakt jailbreak van bijna elk iOS apparaat mogelijk

Jailbreak-gebruikers waren afgelopen jaar vol verwachting na de aankondiging van checkm8. De checkm8 exploit komt op bijna elke chip van Apple voor. Op zich is die exploit vrij onschuldig. Hij maakt het echter wel mogelijk om het jailbreak-proces uit te voeren op verschillende apparaten met verschillende versies van iOS.

Nu is binnenkort een jailbreak mogelijk voor nog meer apparaten. Het unc0ver-team heeft namelijk een nieuwe tool aangekondigd die “elke ondertekende iOS-versie op elk apparaat” kan patchen.

Dat betekent dat apparaten zoals de iPhone 11, iPhone SE en de iPad Pro van 2020 gejailbreakt kunnen worden, zelfs als ze iOS 13.5 gebruiken – de nieuwste versie van iOS die momenteel beschikbaar is. De nieuwe unc0ver 5.0 tool is gebaseerd op een kwetsbaarheid in de kernel die is gevonden door Pwn20wnd, een bekende ontwikkelaar en hacker.

Jailbreak?

Niet bekend met de term’ jailbreaken’? In het kort omvat dat alles wat te maken heeft met het verwijderen van iOS-softwarebeperkingen. Zo kun je op Apple-apparaten apps installeren, buiten de App Store om. Je kan zelfs het hele systeem aanpassen. Maar om dat te kunnen doen moet je een wel eerst een speciale tool installeren op je Mac of een andere computer.

Het unc0ver team zegt dat de nieuwe jailbreak-tool al heel snel voor het publiek beschikbaar zal zijn. Dat lijkt een kwestie te zijn van enkele uren, zoals op hun officiële website is te zien. Momenteel kan Checkra1n – een andere jailbreak-tool gebaseerd op de checkm8-exploit – alleen maar apparaten ontgrendelen die werken met een A11 Bionic-chip (iPhone 8 en iPhone X) en werken op iOS tot versie 13.4.1.

Een ander voordeel van unc0ver ten opzichte van Checkra1n is dat het op macOS, Windows en Linux kan draaien, terwijl Checkra1n officieel alleen beschikbaar is voor macOS.

Update

Inmiddels is versie 5 van Unc0ver te downloaden. Checkra1n heeft zojuist ook een beta van hun jailbreaking software gelanceerd. Versie 0.10.2 is ook in staat om iDevices met iOS 13.5 te jailbreaken. Deze beta ondersteund inmiddels ook Linux.

 

➔ Meer weten over unc0ver? Kijk dan op de officiële unc0ver-website.

➔ Meer weten over jaibreaken? Kijk dan op deze pagina van iDownloadblog.

Reageer op artikel:
Checkm8 exploit maakt jailbreak van bijna elk iOS apparaat mogelijk
Sluiten