Bestaande T-Mobile Go Unlimited-abonnees krijgen toegang tot 5G-netwerk

Door: Wesley Akkerman - 1 reactie
T-Mobile coronavirus
(Afbeelding: ANP XTRA/ Lex Van Lieshout)

Bestaande klanten die momenteel een T-Mobile Go Unlimited-abonnement hebben, krijgen straks ook toegang tot het 5G-netwerk van de provider. Dat heeft de telecomleverancier maandag bevestigd. De kosten voor het huidige abonnement blijven gelukkig hetzelfde en gaan niet omhoog.

Sinds februari kun je al een Unlimited Plus-abonnement aanschaffen bij T-Mobile. Dat is een 5G-ready-abonnement. Maar nu is dus aangekondigd dat bestaande Unlimited Go-abonnementen ook gekoppeld kunnen worden aan het 5G-netwerk. Niet alleen bestaat dit abonnement al veel langer, ook is het zo dat die 2,50 euro goedkoper is dan Plus. Het nieuwe netwerk moet later dit jaar live gaan; dan bieden beide abonnementen dus die toegang aan. Je hebt wel een 5G-toestel nodig en je moet in het dekkingsgebied wonen.

Smartphones productiekosten hoger door 5G chips
5G-bannen van Qualcomm (Afbeelding: Qualcomm)

T-Mobile brengt 5G-netwerk naar goedkoper abonnement

Daarnaast laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat de nieuwe maatregel niet alleen geldt voor huidige abonnees. Ook wanneer je nu van plan bent een Go Unlimited-abonnement af te sluiten bij T-Mobile, dan mag je erop rekenen dat je later dit jaar toegang krijgt tot het 5G-netwerk. Wanneer dat netwerk precies live gaat, is nu nog niet duidelijk. Maar zodra het beschikbaar is, krijgen al die mensen dus toegang tot het snellere internet. Heb je echter een abonnement voor je tablet? Dan hebben we slecht nieuws: die blijft op 4G hangen.

Die wijziging werd eind april doorgevoerd en heeft ook een reden. De woordvoerder laat namelijk weten dat het hierdoor mogelijk is meer mensen aan te kunnen sluiten op het nieuwe 5G-netwerk. Zo kunnen meerdere mensen dat ervaren zoals het bedoeld is. T-Mobile is voornemens zijn 5G-netwerk op de 700MHz-band live te zetten. Eerst moet de frequentieveiling nog plaatsvinden. In theorie zou de provider, net als concurrent Vodafone, 5G tegelijkertijd met 4G kunnen activeren op bestaande frequenties; maar dat gebeurt nu niet.

Reacties

1 reactie
 • Profielfoto
  Frans

  Eerst moet de frequentieveiling nog plaatsvinden.

  Ja, ja, de voorheffing van de overheid die de klant straks mag gaan betalen natuurlijk. De BTW komt daar nog eens bovenop.

  T-Mobile wordt alleen maar duurder en de bundels die ze bieden steeds minder aantrekkelijk voor de klein verbruiker. Goedkoopste Go abonnement is nu 1 GB (nou, ja 1.000 MB eigenlijk) met 120 belminuten (was vroeger 500 MB + 150 minuten voor minder geld). Die 1 GB krijg ik nooit op, maar aan de belminuten kom ik af en toe tekort. Mag je gelijk bijdokken, want uitruilen met ongebruikte data doen ze niet aan.

  Van mij mag de EU de regel instellen dat tegoeden in bundels minimaal 3 maanden geldig blijven en dat je als klant altijd data tegen belminuten mag uitruilen (tegen de evenredige prijs die binnen je bundel geldt).