Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 11 mei 2020

Bestaande T-Mobile Go Unlimited-abonnees krijgen toegang tot 5G-netwerk

Bestaande klanten die momenteel een T-Mobile Go Unlimited-abonnement hebben, krijgen straks ook toegang tot het 5G-netwerk van de provider. Dat heeft de telecomleverancier maandag bevestigd. De kosten voor het huidige abonnement blijven gelukkig hetzelfde en gaan niet omhoog.

Sinds februari kun je al een Unlimited Plus-abonnement aanschaffen bij T-Mobile. Dat is een 5G-ready-abonnement. Maar nu is dus aangekondigd dat bestaande Unlimited Go-abonnementen ook gekoppeld kunnen worden aan het 5G-netwerk. Niet alleen bestaat dit abonnement al veel langer, ook is het zo dat die 2,50 euro goedkoper is dan Plus. Het nieuwe netwerk moet later dit jaar live gaan; dan bieden beide abonnementen dus die toegang aan. Je hebt wel een 5G-toestel nodig en je moet in het dekkingsgebied wonen.

5G-bannen van Qualcomm (Afbeelding: Qualcomm)

T-Mobile brengt 5G-netwerk naar goedkoper abonnement

Daarnaast laat een woordvoerder van het bedrijf weten dat de nieuwe maatregel niet alleen geldt voor huidige abonnees. Ook wanneer je nu van plan bent een Go Unlimited-abonnement af te sluiten bij T-Mobile, dan mag je erop rekenen dat je later dit jaar toegang krijgt tot het 5G-netwerk. Wanneer dat netwerk precies live gaat, is nu nog niet duidelijk. Maar zodra het beschikbaar is, krijgen al die mensen dus toegang tot het snellere internet. Heb je echter een abonnement voor je tablet? Dan hebben we slecht nieuws: die blijft op 4G hangen.

Die wijziging werd eind april doorgevoerd en heeft ook een reden. De woordvoerder laat namelijk weten dat het hierdoor mogelijk is meer mensen aan te kunnen sluiten op het nieuwe 5G-netwerk. Zo kunnen meerdere mensen dat ervaren zoals het bedoeld is. T-Mobile is voornemens zijn 5G-netwerk op de 700MHz-band live te zetten. Eerst moet de frequentieveiling nog plaatsvinden. In theorie zou de provider, net als concurrent Vodafone, 5G tegelijkertijd met 4G kunnen activeren op bestaande frequenties; maar dat gebeurt nu niet.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Bestaande T-Mobile Go Unlimited-abonnees krijgen toegang tot 5G-netwerk
Sluiten