Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 7 mei 2020

Apple Watch Series 6 lek onthult feature waar we al jaren op wachten

De Apple Watch Series 5 was opnieuw een stap vooruit en is zonder twijfel één van de beste smartwatches op de markt. Toch was er nog steeds een belangrijke functie die ontbrak: sleep tracking. Het meten van je slaap is nu alleen mogelijk met behulp van apps van derde partijen, maar daar lijkt met de Apple Watch Series 6 verandering in te gaan komen.

Apple lekker Nikias Molina beweert dat hij meer te weten is gekomen over de Apple Watch Series 6. Meest opvallend is de toevoeging van native sleep tracking. Dit betekent dat je niet meer in de weer hoeft met apps, maar dat je Apple Watch zelf in staat is om je slaap te analyseren. Het ontbreken van deze functie was voor velen een doorn in het oog. Zeker omdat concurrent Fitbit dit al wel heeft.

Eindelijk sleep tracking

Het grote voordeel van een native sleep tracker, ten opzichte van een derde partij app, is de impact op de batterij. De apps die je zelf kunt downloaden werken vaak prima, maar vragen meer van je Apple Watch. De kans is dus groot dat je aan het einde van de nacht met een lege batterij zit. Wanneer Apple deze functionaliteit zelf gaat inbouwen, is de verwachting dat deze minder van de batterij zal vragen.

Naast sleep tracking kunnen we volgens Nikias Molina nog een aantal verbeteringen verwachten. In onderstaande tweet onthult de lekker dat we een langere batterijduur mogen verwachten en dat de nieuwe S6 chip gebruikt gaat worden.

Daarnaast zal de Apple Watch Series 6 nog beter in staat zijn om je gezondheid te monitoren. De verwachting is dat er een pulse oximeter toegevoegd gaat worden. Deze wordt gebruikt om de bloed zuurstofverzadiging te meten. Daarnaast zou de nieuwe Apple Watch ook in staat moeten zijn om je geestelijke gezondheid in de gaten te houden. Bijvoorbeeld het detecteren van paniekaanvallen.

Onthulling Apple Watch Series 6

Wanneer de Apple Watch Series 6 officieel aangekondigd gaat worden is nog onbekend. De verwachting is dat dit zal zijn tijdens de WWDC. Dit jaarlijkse evenement zal in 2020 geheel online gaan plaatsvinden op 22 juni. Hoe ze dat gaan doen lees je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple Watch Series 6 lek onthult feature waar we al jaren op wachten
Sluiten