Apple verwacht lagere omzet voor iPhone en Apple Watch in derde kwartaal

Door: Wesley Akkerman - 7 reacties
(Afbeelding: Pexels)

Apple durft op dit moment niet te voorspellen wat het derde kwartaal betekent voor het bedrijf, maar deelt wel enkele verwachtingen. Meestal laat het bedrijf veel meer weten over een aankomend kwartaal, maar daarvoor bestaan er momenteel te veel onzekerheden.

Dergelijke informatie wordt normaliter met investeerders gedeeld, zodat ze redelijkerwijs een inschatting kunnen maken over hun aandelen. Dat zit er dit keer echter wederom niet in. Want net als bij het tweede kwartaal, durft Apple ook geen voorspellingen te doen voor het derde kwartaal. Door de aanhoudende verspreiding van het virus en de impact die het heeft op de maatschappij en het bedrijfsleven, is het moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren in de nabije toekomst.

Apple verwacht minder omzet uit iPhones

Wel heeft het bedrijf uit Cupertino voorzichtige verwachtingen gedeeld, zodat er in elk geval een klein beetje informatie beschikbaar is. Apple verwacht namelijk dat de omzet voor iPad en Mac gaat stijgen in het derde kwartaal, terwijl er rekening gehouden moet worden met een lagere omzet voor iPhone en Apple Watch (of wearables in het algemeen). De vergelijking die je moet trekken is met de resultaten uit het tweede kwartaal, waar de fabrikant al last had van covid-19.

FaceTime groepsgesprek
FaceTime groepsgesprek (Afbeelding: Apple)

De reden dat de iPad en verschillende Mac-producten straks toch goed kunnen scoren, heeft te maken met het feit dat mensen nu veelal thuiswerken. Daarom is er goede hardware nodig en dat is waar zowel bedrijven als consumenten mogelijk verder in gaan investeren. De verwachting is dat de pandemie nog maanden kan duren en dat het normale leven nog lang op zich laat wachten, waardoor dit dus geen vreemde verwachting is.

Ondertussen is ook duidelijk dat de markt voor smartphones gekrompen is in het tweede kwartaal van 2020. Hoewel Apple de minst harde klappen opving, is ook hier duidelijk dat mensen nu minder vaak een nieuwe smartphones aanschaffen. Tenzij die kapot is, en dat lijkt voor het gros van de consumenten nu de beste en enige reden te zijn om een nieuwe telefoon, bijvoorbeeld een iPhone, aan te schaffen. Gelukkig kwam onlangs de iPhone SE (2020) uit: een nieuwe smartphone hoeft dus niet extreem duur te zijn.

Financial Times

Reacties

7 reacties
 • Profielfoto
  Bacillus

  De financiële crisis eist zijn tol, maar Silicon Vally giganten kunnen toch de markten spekken, met cijfers spelen door afschrijvingen anders te timen, te schuiven met de administratie van landenaktiviteiten, toerekeningsgrondslagen, leveranciers uitknijpen, omzet naar voren of juist naar achteren halen, fiscale prioriteiten te wijzigen, anders te timen  enz. enz.

  Dus dan verwacht je niet zo snel een poging om medelijden op te wekken (als dit het al is…)

  Maar goed, ze vinden het desondanks nodig om mee te surfen in de golven van nood en verderf  – dus dan moet de nood wel erg hoog zijn…of de hypocrisie ?

 • Profielfoto
  edbdgsk

  Heeft hier verder niks mee te maken maar merkte dat de site van OMT nog nooit zo snel was !

  good job

 • Profielfoto
  Oeroeboeroe

  Misschien heeft het ook te maken met het feit dat de iPhone SE een soort van nieuwe wijn in een oud zakje is? Prachtig snelle  processor in een oud ontwerp met een scherm waar je het zelfs niet lauw van krijgt? Voor €30 extra had er een goed full screen scherm in gepas’t.

  Het is middelmatigheid troef, voor de hoofdprijs. Het huis hier vol iMacs, iPads enz. Maar de laatste vier jaar wens ik er geen geld meer voor uit te trekken.

 • Profielfoto
  Oeroeboeroe

  Misschien heeft het ook te maken met het feit dat de iPhone SE een soort van nieuwe wijn in een oud zakje is? Prachtig snelle  processor in een oud ontwerp met een scherm waar je het zelfs niet lauw van krijgt? Voor €30 extra had er een goed full screen scherm in gepast.

  Het is middelmatigheid troef, voor de hoofdprijs. Het huis hier vol iMacs, iPads enz. Maar de laatste vier jaar wens ik er geen geld meer voor uit te trekken.

 • Profielfoto
  Frans

  Oeroeboeroe op 2 mei 2020 00:11
  Misschien heeft het ook te maken met het feit dat de iPhone SE een soort van nieuwe wijn in een oud zakje is?

  Het is middelmatigheid troef, voor de hoofdprijs.

  Hoezo? De nieuwe SE wordt alom geprezen als de iPhone met de beste prijs/kwaliteit verhouding ooit. Het is eerder topkwaliteit voor een middelmatige prijs.

 • Profielfoto
  KarelWillem

  Als een Android telefoon een LCD-schermpje van 1334 x 750 pixels heeft, bezels ter grootte van 30% van het schermoppervlak, en een enkele camera, wordt die al snel tot low budget-telefoon bestempeld.

  Alleen Apple komt hier mee weg. En dat is ook een prestatie.

 • Profielfoto
  monty python

  Omdat er ook andere zaken spelen dan specs. En omdat je bij Android de prijs in euro en privacy moet tellen. Wordt altijd ‘vergeten’, en dat is ook een prestatie.