Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 1 mei 2020

Apple verwacht lagere omzet voor iPhone en Apple Watch in derde kwartaal

Apple durft op dit moment niet te voorspellen wat het derde kwartaal betekent voor het bedrijf, maar deelt wel enkele verwachtingen. Meestal laat het bedrijf veel meer weten over een aankomend kwartaal, maar daarvoor bestaan er momenteel te veel onzekerheden.

Dergelijke informatie wordt normaliter met investeerders gedeeld, zodat ze redelijkerwijs een inschatting kunnen maken over hun aandelen. Dat zit er dit keer echter wederom niet in. Want net als bij het tweede kwartaal, durft Apple ook geen voorspellingen te doen voor het derde kwartaal. Door de aanhoudende verspreiding van het virus en de impact die het heeft op de maatschappij en het bedrijfsleven, is het moeilijk te zeggen wat er gaat gebeuren in de nabije toekomst.

Apple verwacht minder omzet uit iPhones

Wel heeft het bedrijf uit Cupertino voorzichtige verwachtingen gedeeld, zodat er in elk geval een klein beetje informatie beschikbaar is. Apple verwacht namelijk dat de omzet voor iPad en Mac gaat stijgen in het derde kwartaal, terwijl er rekening gehouden moet worden met een lagere omzet voor iPhone en Apple Watch (of wearables in het algemeen). De vergelijking die je moet trekken is met de resultaten uit het tweede kwartaal, waar de fabrikant al last had van covid-19.

FaceTime groepsgesprek
FaceTime groepsgesprek

De reden dat de iPad en verschillende Mac-producten straks toch goed kunnen scoren, heeft te maken met het feit dat mensen nu veelal thuiswerken. Daarom is er goede hardware nodig en dat is waar zowel bedrijven als consumenten mogelijk verder in gaan investeren. De verwachting is dat de pandemie nog maanden kan duren en dat het normale leven nog lang op zich laat wachten, waardoor dit dus geen vreemde verwachting is.

Ondertussen is ook duidelijk dat de markt voor smartphones gekrompen is in het tweede kwartaal van 2020. Hoewel Apple de minst harde klappen opving, is ook hier duidelijk dat mensen nu minder vaak een nieuwe smartphones aanschaffen. Tenzij die kapot is, en dat lijkt voor het gros van de consumenten nu de beste en enige reden te zijn om een nieuwe telefoon, bijvoorbeeld een iPhone, aan te schaffen. Gelukkig kwam onlangs de iPhone SE (2020) uit: een nieuwe smartphone hoeft dus niet extreem duur te zijn.

Reageer op artikel:
Apple verwacht lagere omzet voor iPhone en Apple Watch in derde kwartaal
Sluiten