Jelle van Es
Jelle van Es Nieuws 8 mei 2020

‘Apple vertraagt zijn mini-LED-producten naar 2021’

Dankzij de huidige crisis loopt niet alles zoals het wellicht zou moeten lopen. Ook bij Apple merk je dat. Het bedrijf heeft wel onlangs de nieuwe iPhone SE op de markt gebracht, maar de kans is groot dat diverse innovaties verschoven gaan worden. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor producten die gebruik maken van mini-LED.

Dat is althans hetgeen dat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt en is opgepakt door onder andere MacRumors. In een nieuwe onderzoeksartikel stelt de beste man dat de verschillende mini-LED-producten vertraagd worden naar 2021, nadat ze eerst ergens eind dit jaar zouden moeten verschijnen.

Apple vertraagt zijn mini-LED-producten

De vertraging zou zowel betrekking hebben op de nieuwe mini-LED panelen als mede de verschillende andere elementen. Denk daarbij aan de chip, de fabriekslijn waarin alles in elkaar wordt gezet. De massaproductie daarvan zou in de herfst 2020 worden opgezet, waarna er aan het einde van het jaar de eerste producten zou worden uitgeleverd, maar Ming-Chi Kuo verwacht nu dat dat pas in 2021 gaat plaatsvinden. Tegelijkertijd stelt hij dat dat voor investeerders geen probleem is. Het gaat volgens hem een belangrijke techniek zijn waar Apple op de langere termijn de vruchten van gaat plukken. Dus het is voor Apple nu even vervelend dat het niet loopt zoals het gaat, maar op de lange termijn moet dat geen probleem zijn.

MacBook Pro
Voorlopig doen we het dus nog met dit soort modellen

Producten die gebruik zouden gaan maken van deze nieuwe techniek bestaan uit een 12,9 inch iPad Pro met een A14X chip en een 16-inch MacBook Pro met een mini-LED display. De eerste zou in het derde kwartaal verschijnen, terwijl de tweede voor het vierde kwartaal gepland zou hebben gestaan. Hoewel ze nog niet helemaal van de radar voor dit jaar zijn verdwenen, lijkt de kans groter dat deze pas in 2021 uitgebracht gaan worden. Mede ook gelet op de verwachten financiële beperkingen die consumenten de aankomende maanden gaan voelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
‘Apple vertraagt zijn mini-LED-producten naar 2021’
Sluiten