‘Apple vertraagt zijn mini-LED-producten naar 2021’

Door: Jelle van Es - 3 reacties
13-inch MacBook Pro mini-led
(Afbeelding: Apple Inc.)

Dankzij de huidige crisis loopt niet alles zoals het wellicht zou moeten lopen. Ook bij Apple merk je dat. Het bedrijf heeft wel onlangs de nieuwe iPhone SE op de markt gebracht, maar de kans is groot dat diverse innovaties verschoven gaan worden. Dat zou bijvoorbeeld gelden voor producten die gebruik maken van mini-LED.

Dat is althans hetgeen dat de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo stelt en is opgepakt door onder andere MacRumors. In een nieuwe onderzoeksartikel stelt de beste man dat de verschillende mini-LED-producten vertraagd worden naar 2021, nadat ze eerst ergens eind dit jaar zouden moeten verschijnen.

Apple vertraagt zijn mini-LED-producten

De vertraging zou zowel betrekking hebben op de nieuwe mini-LED panelen als mede de verschillende andere elementen. Denk daarbij aan de chip, de fabriekslijn waarin alles in elkaar wordt gezet. De massaproductie daarvan zou in de herfst 2020 worden opgezet, waarna er aan het einde van het jaar de eerste producten zou worden uitgeleverd, maar Ming-Chi Kuo verwacht nu dat dat pas in 2021 gaat plaatsvinden. Tegelijkertijd stelt hij dat dat voor investeerders geen probleem is. Het gaat volgens hem een belangrijke techniek zijn waar Apple op de langere termijn de vruchten van gaat plukken. Dus het is voor Apple nu even vervelend dat het niet loopt zoals het gaat, maar op de lange termijn moet dat geen probleem zijn.

MacBook Pro
Voorlopig doen we het dus nog met dit soort modellen (Afbeelding: Apple)

Producten die gebruik zouden gaan maken van deze nieuwe techniek bestaan uit een 12,9 inch iPad Pro met een A14X chip en een 16-inch MacBook Pro met een mini-LED display. De eerste zou in het derde kwartaal verschijnen, terwijl de tweede voor het vierde kwartaal gepland zou hebben gestaan. Hoewel ze nog niet helemaal van de radar voor dit jaar zijn verdwenen, lijkt de kans groter dat deze pas in 2021 uitgebracht gaan worden. Mede ook gelet op de verwachten financiële beperkingen die consumenten de aankomende maanden gaan voelen.

Reacties

3 reacties
 • Profielfoto
  pruus

  Wat niet bekend is, hoef je niet te vertragen.

 • Profielfoto
  polansky

  Mede door de financiele beperkingen”

  Wat is dat nu weer voor rare zin?

  Het is niet dat het je verboden wordt om geld uit te geven.

   

  De vertaalde artikelen op deze website zijn vaak tenenkrommend slecht vertaald.

 • Profielfoto
  novae

  “Dankzij de huidige crisis loopt niet alles zoals het wellicht zou moeten lopen.”

  Understatement of the year!