Apple TV+ komt met veelbelovende sportdocumentaire

Apple heeft een nieuwe documentaireserie aangekondigd genaamd Greatness Code. De serie is exclusief bij Apple TV+ te bekijken. Het eerste seizoen van de short-form sportdocumentaireserie gaat onder meer over atleten als LeBron James, Tom Brady, Alex Morgan, Shaun White en Usain Bolt.

Dat heeft Apple op zijn eigen perssite aangekondigd. Dit is niet het eerste programma zonder script waarmee Apple hoopt succes te boeken. Zo verschenen eerder de documentaires Beastie Boys Story en de veelgeprezen docuseries Home en Visible op Apple TV+. Greatness Code wordt onder meer geproduceerd door Uninterrupted en Religion of Sports en wordt geregisseerd door Gotham Chopra. De documentaireserie zal vanaf 10 juli te zien zijn op de videostreamingdienst van het bedrijf uit Cupertino.

Greatness Code is de nieuwe docuserie van Apple

In de docuserie worden niet eerder vertelde verhalen gedeeld over allerlei topatleten. Het eerste seizoen bevat zeven korte afleveringen, die ingaan op de meest belangrijke momenten uit de carrière van zo’n atleet. Dat gebeurt onder meer met LeBron James, Tom Brady, Alex Morgan, Shaun White en Usain Bolt.

LeBron James Apple
LeBron James.

Religion of Sports is een ware powerhouse als het gaat om sportcontent, dus dat belooft wat. Dat bedrijf is opgericht door Gotham Chopra, Tom Brady en hockeyspeler Michael Strahan. Uninterrupted is opgericht door LeBron James en Maverick Carter. Los van het feit dat zowel Brady als James fantastische sportmannen zijn, is het dus ook niet heel vreemd dat ze de spotlight op zich krijgen in deze serie.

Binnenkort op Apple TV+

De veelbelovende serie wordt dus geregisseerd door Gotham Chopra, die ook werkzaam is als executive producer bij Religion of Sports. Verder zijn Maverick Carter (via Uninterrupted) en Ameeth Sankaran (via Religion of Sports) en Devin Johnson (via Uninterrupted) aangesteld als executive producers. De première vindt wereldwijd plaats op 10 juli aanstaande.

Reageer op artikel:
Apple TV+ komt met veelbelovende sportdocumentaire
Sluiten