Apple rolt donkere modus uit voor Apple Store app

Door: Mark Hofman - 2 reacties
Apple Store app versie 5.8
(Afbeelding: Apple / Bewerking: OneMoreThing)

Apple heeft vandaag een nieuwe versie van de Apple Store app voor iOS en iPadOS naar buiten gebracht. In de nieuwe versie wordt ook de donkere modus van de iPhone en iPad ondersteund.

De update volgt de komst van de vernieuwde Apple Support App op. Ook deze applicatie werd dankzij een update voorzien van een donkere modus.

Apple Store app krijgt update

De nieuwe Apple Stroe applicatie voor iPad en iPhone ziet er dus anders uit. De interface reageert nu op de systeeminstellingen van je apparaat. Wanneer je de donkere modus op je iPhone of iPad hebt ingeschakeld, zal de applicatie ook in een donkere modus te gebruiken zijn. De interface is dan voorzien van een zwart en donkergrijs ontwerp.

Naast de komst van de ondersteuning van de donkere modus, brengt de update nog meer. Zo zijn er onder andere een aantal foutoplossingen en prestatieverbeteringen te vinden. De release notes van versie 5.8 melden het volgende:

 • Donkere modus: een nieuwe look voor de app tijdens het bladeren en shoppen
 • Enkele foutoplossingen en verbeteringen.
Apple Store versie 5.8
Donkere modus in de app (Screenshot: OneMoreThing)

De Apple Store applicatie is gratis te downloaden in de App Store voor iPad en iPhone. Mensen met de app al op hun apparaat kunnen de applicatie gratis updaten naar versie 5.8.

Support applicatie

Zoals gezegd werd eind vorige maand ook de Apple Support app voorzien van een update. Deze update richtte de app helemaal opnieuw in. Versie 4.0 zorgt voor een heel nieuw overzicht en weet consumenten beter te helpen dan voorheen. Daarbij werd ook ondersteuning voor een donkere modus uitgerold.

Meer weten over de update van de Apple Support app voor iPad en iPhone? Lees dan zeker even dit artikel, waarin we er dieper op in gaan.

iPhone Apple Support App
Suggesties voor probleemoplossing (Afbeelding: OneMoreThing)

Wat vinden jullie van de nieuwe donkere modus in de Apple App Store applicatie voor iPhone en iPad? Laat het ons hieronder weten in de opmerkingen!

Reacties

2 reacties
 • Profielfoto
  polansky

  Doen ze in de fysieke stores dan nu ook het licht uit? 😇

 • Profielfoto
  jeroentje

  lekker slim deze update.. ik heb andere apple ID voor het kopen in de store… je gokt het al… je bent automatisch ingelogd met je apple ID van je iPhone en die moet je uitloggen en met de andere Apple ID weer moet inloggen