Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Nieuws 20 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple werkt aan revolutionair touchpad voor toekomstige MacBook

Iedere nieuwe versie van de MacBook brengt vernieuwingen met zich mee. De ene keer is het een beter scherm en een jaar later wordt er een nieuwe toetsenbord geïntroduceerd. Een onderdeel dat minder vaak vernieuwd wordt is het touchpad, maar daar lijkt verandering in te gaan komen.

Er is in de enorme database van het United States Patent and Trademark Office namelijk een nieuw patent opgedoken. Deze is ingezonden door Apple en heeft als titel: dynamic input surface for electronic devices. In de omschrijving is te lezen dat het gaat om een dynamic input surface for an electronic device. Kortom, een touchpad.

Revolutionair touchpad

Wanneer je door het document scrolt, word je getrakteerd op een zeer technisch verhaal. Toch wordt het al snel interessant wanneer de afbeeldingen voorbij komen. Wat vooral opvalt bij deze schetsen is het formaat van het touchpad. Deze is simpelweg enorm. Zoals je hieronder kunt zien, is het gehele gedeelte onder het toetsenbord een touchpad.

Apple MacBook touchpad
Klik/tap voor groter.
Apple MacBook touchpad
Klik/tap voor groter.

Een enorm touchpad. geeft de gebruiker meer vrijheid, maar brengt ook nieuwe problemen met zich mee. Bij het typen rusten bijvoorbeeld je polsen op dit gedeelte. Later in het patent wordt er gesproken over touch detection modules. Deze kunnen mogelijk gebruikt gaan worden om dit soort onbedoelde aanrakingen te herkennen, maar hoe dit precies moet gaan werken is onduidelijk.

Touchpad van de toekomst

Voor nu lijkt het erop dat Apple dit probleem op een andere manier gaat tackelen. In het patent is namelijk te lezen dat de “input area” niet statisch is, maar “dynamically varied.” Dit lijkt erop te wijzen dat je als gebruiker zelf kunt bepalen hoe groot het touchpad is en waar deze zich bevindt.

Apple lijkt zich zo te gaan mengen in de touchpad-strijd die momenteel gaande is. Steeds meer merken zijn op zoek naar de perfecte touchpad. Sommigen kiezen voor een touchscreen en anderen voor een nog veel extremere aanpak. Neem bijvoorbeeld Asus die er met hun ROG Zephyrus voor kiezen om de touchpad boven het toetsenbord te plaatsen.

De nieuwe MacBook

Of Apple zich daadwerkelijk gaat mengen in deze strijd is nog maar afwachten. Het gaat voor nu alleen nog maar om een patent. Benieuwd wat je wel kunt verwachten van de volgende MacBook Pro en wanneer deze gaat verschijnen? Klik dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple werkt aan revolutionair touchpad voor toekomstige MacBook
Sluiten