Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 18 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple opent nog eens 25 winkels in de Verenigde Staten

Apple heeft de verdere plannen voor het heropenen van winkels in de Verenigde Staten bekendgemaakt: er gaan 25 extra winkels open. Dit is allemaal onderdeel van de operatie waarin het bedrijf op een veilige manier zijn fysieke winkels wil heropenen.

Apple sloot alle winkels buiten de Chinese regio in maart (vanwege covid-19), terwijl de winkels aldaar langzaamaan weer geopend worden. Ondertussen is het bedrijf uit Cupertino wel heel voorzichtig als het gaat om het openen van winkels. Daarvoor kijkt het bedrijf naar allerlei soorten gegevens, laat retailverantwoordelijke Deidre O’Brien weten in een brief. Denk dan aan lokale gevallen, lange- en kortetermijtrends en richtlijnen vanuit betrouwbare organisaties. Winkels kunnen ook weer op elk moment gesloten worden.

Apple Stores
Klik/tap voor groter

Meer Apple Stores open in de VS

Op dit moment is meer dan tachtig procent van alle Apple Stores (510 om precies te zijn) wereldwijd gesloten. In de komende week worden er in elk geval 25 geopend in Amerika, twaalf in Canada en tien in Italië, schrijft 9to5Mac. Wat je van de winkels kunt verwachten, is nog niet zeker. Wel is zeker dat niet alle diensten aangeboden kunnen worden die je normaliter van Apple verwachten kunt. Je kunt reserveringen bij de Genius Bar maken en bestellingen ophalen; in sommige gevallen kun je daarvoor de winkel helaas nog niet in.

Verder is het zo dat de temperatuur van werknemers in die winkels gecontroleerd moet worden. Ook moet iedereen een mondkapje dragen (dat geldt ook voor klanten), want anders kom je de winkel niet in. Klanten die geen kapje hebben, kunnen er eentje krijgen van Apple. Ook moeten de richtlijnen met betrekking tot sociale afstand in acht genomen worden. Er mogen minder klanten naar binnen, waardoor iedereen de ruimte krijgt. Ook wil het bedrijf zich tijdens deze periode weer gaan focussen op goede één-op-één-service.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Begin je weekend met de beste artikelen van OMT

Een goed weekend begint met de nieuwsbrief van One More Thing

Reageer op artikel:
Apple opent nog eens 25 winkels in de Verenigde Staten
Sluiten