Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 15 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Apple neemt NextVR over: komt er meer nadruk op VR-content?

Apple heeft donderdagnacht bevestigd dat het het virtualrealitybedrijf NextVR overgenomen heeft, gespecialiseerd in het maken van VR-content. De content in virtual reality wordt vooral gebaseerd op sportevenementen en grote concerten. Gaat Apple nu hetzelfde doen of zit er meer in de pijplijn?

De overname is bevestigd tegenover de redactie van Bloomberg. Apple heeft niet bevestigd hoeveel er voor het bedrijf betaald werd. Bloomberg schat de waarde echter op ongeveer 100 miljoen dollar. NextVR opereert sinds vorige week niet meer als een zelfstandige onderneming. Ook de ladingspagina van zijn website laat weinig zien, behalve de boodschap dat er nieuwe dingen staan te gebeuren. De content van het bedrijf kan onder andere worden bekeken op de Oculus Rift van Facebook en de PlayStation VR van Sony.

Apple gaming 16x9 Apple Connect
Klik/tap voor groter

Wat is Apple met NextVR van plan?

Apple heeft vooralsnog niet laten weten wat het van plan is met NextVR. Analisten verwachten dat het bedrijf uit Cupertino dezelfde soort content blijft produceren, maar dan voor zijn eigen klanten. Dat zou niet vreemd zijn, aangezien de iPhone-fabrikant de laatste tijd meer inzet op diensten, met betrekking tot audio en video. Het bedrijf heeft verder geld genoeg voor het aankopen van rechten van sportwedstrijden en concerten en kan nog wel een dienst gebruiken in het portfolio. Dus het zou zomaar kunnen dat die analisten gelijk hebben.

En dan hebben we natuurlijk nog het hardnekkige gerucht dat Apple achter de schermen werkt aan een speciale bril, die zowel augmented als virtual reality ondersteunt. Het wordt mogelijk een augmented reality-bril met ondersteuning voor virtual reality, op eenzelfde manier waarop Microsoft dat aanbiedt middels de Microsoft HoloLens. Laten we ook niet Apple TV+ vergeten. Met de videostreamingdienst heb je daardoor als toekomstig eigenaar van zo’n bril een schat aan content tot je beschikking.

Het kan echter ook zijn dat het bedrijf uit is op de patenten die NextVR in zijn bezit heeft. Totdat Apple zijn plannen bekend maakt, is het ook vanuit ons maar gissen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple neemt NextVR over: komt er meer nadruk op VR-content?
Sluiten