Apple komt met nieuwe update voor AirPods Pro

Door: Jeroen Kraak - 11 reacties
AirPods Pro in case 001
(Afbeelding: Raymon Mens)

Apple heeft een nieuwe firmware update uitgebracht voor de AirPods Pro. Het is echter nog onbekend wat er precies verbeterd wordt.

De nieuwe versie van de firmware, genaamd 2D15, vervangt de laatste twee versies 2C54 en 2B588. De update is alleen beschikbaar voor de AirPods Pro en niet voor de normale AirPods. De laatste keer dat de Pro is geüpdatet, was in december van het afgelopen jaar. Toen verscheen versie 2C54.

Firmware

Het is niet bekend waarvoor de update dient. In tegenstelling tot software-updates vertelt Apple niet wat de verbeteringen zijn bij firmware-updates voor de oortjes. Het is dus een groot mysterie wat er wordt verholpen. Vaak worden de prestaties verbeterd en bugs opgelost. Wellicht hebben de verbeteringen te maken met de Active Noise Cancellation. Hierover klaagden meerdere AirPod Pro-gebruikers de afgelopen tijd. Zij hadden last van een ratelend geluid wanneer ze de oordopjes gebruikten als ze actief bezig waren, zoals bijvoorbeeld tijdens het sporten. Doordat de gewone versie geen Noise Cancellation heeft, lijkt dit het meest voor de hand liggend.

AirPods Pro 001
Klik/tap voor groter. (Afbeelding: OMT/Raymon Mens)

In tegenstelling tot software-updates zal de firmware-update automatisch worden uitgevoerd door Apple. Dit gebeurt wanneer de AirPods in het doosje zitten en dichtbij de iPhone liggen. Of je AirPods Pro al zijn geüpdatet kun je checken in de instellingen. Ga hiervoor naar instellingen. In het menu klik je vervolgens op Algemeen > Info > AirPods. Daar kun je de huidige versie van de firmware zien.

AirPods

Naast de firmware-update lijkt Apple ook bezig te zijn met de vernieuwing van de normale AirPods. De doorgaans goed ingevoerde Jon Prosser meldde afgelopen maand dat het bedrijf bezig is met nieuwe Airpods. Een opvallend detail is dat deze volgens hem hetzelfde uiterlijk hebben als de Pro, alleen bevat deze versie geen Noise Cancellation. Naast de AirPods blijft Apple natuurlijk ook bezig met het ontwikkelen van de Beats koptelefoons.

iMore

Reacties

11 reacties
 • Profielfoto
  error

  Ik heb serieus last van krakende AirPods Pro tijdens praten met die dingen in. Ik kocht ze in december. In januari begon rechts licht te kraken, werd geleidelijk heviger. In februari vervangen via Apple. Daarna begin links te kraken, die is in april vervangen. Inmiddels begint het vervangende rechteroortje licht te kraken… dus die gaat naar verwachting in juni weer retour.

  Apple geeft sinds vandaag wat informatie over dit probleem.

 • Profielfoto
  Frans

  In tegenstelling tot software-updates zal de firmware-update automatisch worden uitgevoerd door Apple. Dit gebeurt wanneer de AirPods in het doosje zitten en dichtbij de iPhone liggen.

  Gegeven dat Apple de laatste tijd de plank regelmatig flink mis weet te slaan voor mij een goede reden om geen AirPods aan te schaffen. Een bekend Amerikaans gezegde is (vertaald) ‘Als het niet stuk is, repareer het dan niet!’. Stom dus dat je niet zelf kunt bepalen of je een update wilt uitvoeren, het zijn toch zeker jouw AirPods? Altijd ver van je iPhone opbergen, zou dat helpen ongewenste updates te voorkomen?

 • Profielfoto
  Chytin

  De laatste update 2C54 had een zwaardere bass en mindere ruisonderdrukking. Na een 3 uur lange luistersessie (muziek en podcast) vandaag met de 2B588 merk ik dat de bass minder aanwezig is en de ruisonderdrukking weer beter. Eigenlijk lijkt het weer terug naar het niveau voor 2C54. Vooral podcasts beluisteren bevalt erg goed, de stemmen zijn duidelijker, de mindere bass mis ik wel maar ruisonderdrukking vind ik voor mezelf belangrijker. Kortom, hij klinkt weer heel neutraal en met een prima ruisonderdrukking. Ik vind het prima zo.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Chytin op 6 mei 2020 21:33
  De laatste update 2C54 had een zwaardere bass en mindere ruisonderdrukking. Na een 3 uur lange luistersessie (muziek en podcast) vandaag met de 2B588 merk ik dat de bass minder aanwezig is en de ruisonderdrukking weer beter. Eigenlijk lijkt het weer terug naar het niveau voor 2C54. Vooral podcasts beluisteren bevalt erg goed, de stemmen zijn duidelijker, de mindere bass mis ik wel maar ruisonderdrukking vind ik voor mezelf belangrijker. Kortom, hij klinkt weer heel neutraal en met een prima ruisonderdrukking. Ik vind het prima zo.

  De nieuwe versie van de firmware, genaamd 2D15, vervangt de laatste twee versies 2C54 en 2B588….

 • Profielfoto
  AT024

  Nog steeds geen donkere modus OMT? Doet pijn aan mijn ogen savonds lezen

 • Profielfoto
  doctor_apple

  Na enig gezever overgestapt op Sony WF-1000XM3 earbuds. Voor mij (dus persoonlijk) een v-e-r-a-d-e-m-i-n-g … Voor mij gaat het voornamelijk om noise canceling en muziek en dat klinkt (voor mijn oren) op de Sony gewoon hartstikke goed.

  Verstaanbaarheid – zo is de terugkoppeling – is niet altijd optimaal, maar zoals gezegd: ik gebruik Airbuds vooral voor de muziek en het creëeren van een stilte om mij heen en dat doen ze (net iets) beter dan de Apple. Inmiddels een paar maanden in mijn bezit en nog steeds dik tevreden.

  Broerlief heeft ervoor gekozen om bij de Airpods Pro te blijven … Het enthousiasme is bij hem iets weg, al zijn het an sich geen slechte earbuds, maar voor dat geld had ook hij er iets meer van verwacht (kwaliteit issues en bugs).

  Mogel met een firmware 2F64 of 2H33 dat de problemen verholpen zullen zijn … Tot die tijd … Broer blij met Airpods Pro (met een eigen willetje) en ik blij met m’n Sony’s …

  En zo is ieder tevreden in deze vrije markteconomie:-)

 • Profielfoto
  Chytin

  PowerMac op 6 mei 2020 22:57

  Chytin op 6 mei 2020 21:33
  De laatste update 2C54 had een zwaardere bass en mindere ruisonderdrukking. Na een 3 uur lange luistersessie (muziek en podcast) vandaag met de 2B588 merk ik dat de bass minder aanwezig is en de ruisonderdrukking weer beter. Eigenlijk lijkt het weer terug naar het niveau voor 2C54. Vooral podcasts beluisteren bevalt erg goed, de stemmen zijn duidelijker, de mindere bass mis ik wel maar ruisonderdrukking vind ik voor mezelf belangrijker. Kortom, hij klinkt weer heel neutraal en met een prima ruisonderdrukking. Ik vind het prima zo.

  De nieuwe versie van de firmware, genaamd 2D15, vervangt de laatste twee versies 2C54 en 2B588….

  Ja, helemaal gelijk. Ik bedoelde idd 2D15. Tot gisteren zat ik op 2C54 en toen ik hem kocht op 2B588. Ik heb vanavond een uur hardgelopen en valt toch op dat de ruisonderdrukking vooruit is gegaan. Maar de dikke beats die ik bij het hardlopen draai klinken nu wat minder zwaar en vol. Zelfs ietwat schel vond ik hem klinken. Ik moet er even aan wennen na de zware bass van 2C54.

 • Profielfoto
  Yosemite

  Ben nog steeds erg tevreden met de AirPods Pro. Heb het idee dat de noise cancellation beter werkt, maar het blijft lastig vergelijken als je ze niet naast elkaar kan vergelijken.

  Bovendien ben ik door het verplicht thuiswerken al bijna twee maanden niet meer in het OV en op kantoor geweest en dus ook niet in een omgeving waar ik noise cancellation echt goed kan uitproberen.

 • Profielfoto
  PowerMac

  Chytin op 7 mei 2020 00:41
  Zelfs ietwat schel vond ik hem klinken. Ik moet er even aan wennen na de zware bass van 2C54.

  het is eigenlijk vreemd dat je dat niet met een equalizer kan regelen in Music op de iPhone

 • Profielfoto
  Chytin

  PowerMac op 7 mei 2020 12:31

  Chytin op 7 mei 2020 00:41
  Zelfs ietwat schel vond ik hem klinken. Ik moet er even aan wennen na de zware bass van 2C54.

  het is eigenlijk vreemd dat je dat niet met een equalizer kan regelen in Music op de iPhone

  Dat kan opzich wel in iOS bij Instellingen > Muziek. Daar kan je een preset (Dance, Jazz, Rock etc) selecteren met de nadruk op meer bass. Ik heb echter een voorkeur voor neutraal geluid zoals die van een merk als AKG. De Airpods Pro met zijn launch firmware klonk het best. Daarna zijn ze gaan sleutelen aan het geluidsprofiel.

 • Profielfoto
  Jos

  Ik heb de update ook gehad gebruik elke dag airpods pro werk in de bouw als ik moest boren sloeg de noicecanceling op hol dan hoorde ik ineens geluid stopte het boren dan kwam hij wel weer terug na de update heb ik hier geen last meer van wel heb ik nu als ik hem uit de houder pak in doe dan kraken ze ff 5 seconden daarna doen ze het wel gewoon!