Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Nieuws 13 mei 2020

Apple gebruikt iPhone 11 Pro voor (een deel van) WWDC20

Het lijkt erop dat Apple zelf ook gaat leunen op de cameratechnologie die in de iPhone 11 Pro zit, voor een deel van WWDC20. Het jaarlijkse evenement is dit jaar online only, waardoor alles dus gefilmd en gestreamd moet worden. En waarom zou je dan ook niet je eigen apparatuur gebruiken?

Gisteren kwam in het nieuws dat Apple de producenten en deelnemers van de Amerikaanse versie van Idols voorziet van een hoop iPhone 11 Pro-modellen. Met de cameratechnologie aan boord van de smartphone, kunnen de zangers en zangeressen zichzelf opnemen en de beelden vervolgens doorsturen naar de editors van het programma. Zodoende kunnen de laatste afleveringen van het seizoen alsnog opgenomen worden. Naast de 11 Pro (drie stuks maar liefst), krijgt iedereen ook een tripod en een ringlamp.

iPhone 11 Pro als camera voor WWDC20

Apple nam van de gelegenheid gebruik gisteren om aan te tonen dat de iPhone 11 Pro een prima instrument is voor programma’s en uitzendingen. Daarom is het ook geen gek idee wanneer de iPhone-maker zijn eigen apparatuur zou gebruiken voor zijn eigen evenementen. Zo weten we dat WWDC20 online plaatsvindt. De keynote is live te volgen en de verschillende sessies voor ontwikkelaars vinden ook allemaal online plaats. Maar dan moet je dus wel beelden schieten en bewerken. Dat gebeurt straks deels op een iPhone.

Dat meldt althans Mark Gurman, werkzaam bij Bloomberg. Apple zal van eenzelfde soort setup gebruikmaken zoals hierboven beschreven. Het is niet zo dat heel WWDC20 opgenomen wordt met deze opstelling, want voor de show wordt er ongetwijfeld gebruikgemaakt van professionele camera’s en onderdelen. Maar voor een deel wordt er dus wel geleund op de iPhone 11 Pro. Welk deel dat precies is, is nog niet duidelijk. Maar het lijkt ons dat interviews en sessies prima met de krachtige Apple-smartphone opgenomen kunnen worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple gebruikt iPhone 11 Pro voor (een deel van) WWDC20
Sluiten