Mark Hofman
Mark Hofman Nieuws 15 mei 2020

Apple lanceert dit jaar mogelijk nog een 10.8-inch iPad en 9-inch iPad mini

Apple is van plan om de iPad-familie nog een stukje uit te breiden in 2020. Analist Ming-Chi Kuo komt daar, dankzij een bericht van het bedrijf aan investeerders, achter. Dit deelt de analist via website MacRumors.

Volgens Ming-Chi Kuo gaat het om een nieuwe 10.8-inch iPad en een nieuwe iPad mini. Die laatste zou voorzien zijn van een nieuw ontwerp, waardoor het mogelijk is om een 9-inch scherm toe te passen.

Nieuwe 10.8-inch iPad en iPad mini

Apple zou van plan zijn om de nieuwe 10.8-inch iPad in de tweede helft van dit jaar op de markt te brengen. Dat zou te maken kunnen hebben met het feit dat Cupertino in de eerste helft een nieuwe iPad Pro op de markt heeft gebracht. Daarbij zijn de verwachtingen vanuit Ming-Chi Kuo dat Apple de nieuwe iPad mini ook nog in de eerste helft van dit jaar lanceert. Deze compacte tablet is mogelijk voorzien van een nieuw ontwerp, waardoor er eindelijk afstand genomen wordt van de grote schermranden van de mini. Het nieuwe model zou een scherm hebben met een afmeting tussen de 8.5-inch en 9-inch. Het kiezen van een iPad is ingewikkelder dan nodig is.

Wat betreft de prijs is nog niet veel bekend, al wordt er wel gesproken over twee betaalbare tablets. Het op dit moment alleen nog de vraag hoe de apparaten in de huidige line-up geplaatst zullen worden. Op dit moment is de 10.2-inch iPad van €389 de goedkoopste optie. De 10.5-inch iPad Air volgt deze met een prijskaartje van €569 op. Het 10.8-inch model zal dus de grootste uit die serie zijn en kent dus waarschijnlijk ook het hoogste prijskaartje. Of er andere modellen uit gaan is op dit moment nog niet bekend.

iPad mini 5 Apple Pencil 001
Klik/tap voor groter.

Op het gebied van de iPad mini is er wel heel veel verandering te vinden. Het huidige model beschikt over een 7.9-inch scherm en kost €459 (basismodel). De stap naar een 9-inch variant is een grote en zal ook op het gebied van prijs wel wat verandering met zich mee kunnen brengen.

Maar op dit moment is niets nog zeker. We zullen op woord van Apple moeten wachten voor bevestiging.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Apple lanceert dit jaar mogelijk nog een 10.8-inch iPad en 9-inch iPad mini
Sluiten